Υγιεινά πρωινά για όλη την οικογένεια (pics)

Τι να φάω για πρωινό; Τι επισημαίνουν οι επιστημονικές μελέτες σχετικά με την αξία του πρωινού στην παιδική διατροφή;

Υγιεινά πρωινά για όλη την οικογένεια (pics)

Θα έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για τα παιδιά και όχι μόνο, πόσο μάλλον τώρα που διανύουμε περίοδο πανδημίας και πρέπει να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Δυστυχώς όμως, πολλές φορές λόγω για διάφορους λόγους το πρωινό παραλείπεται και πολλά παιδιά πίνουν μόνο ένα ποτήρι γάλα ή αρκούνται σε ένα μπολ με δημητριακά.

Η αξία του πρωινού μέσα από μελέτες

Έρευνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδέεουν την απουσία του πρωινού από την διατροφή με αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά και επιπλέον αναφέρουν ότι τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό δεν μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, σε σχέση με τα παιδιά που τρώνε ένα καλό πρωινό.

Πρωινό και ανοσοποιητικό

Με τον κορονοϊό να υπάρχει γύρω μας τους τελευταίους μήνες και με γεγονός ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενίσχυσης του ανοσοποιητικού είναι αδιαμφισβήτητα η διατροφή.

Τι προσφέρουν κάποιες τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε στο πρωινό σας γεύμα

  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά. Τα προβιοτικά διατηρούν την ισορροπία στο πεπτικό σύστημα και το προστατεύουν από λοιμώξεις. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνη Β12, στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Βρώμη και κριθάρι: Τα δημητριακά αυτά είναι πλούσια σε β-γλυκάνες, ένα είδος φυτικών ινών με ισχυρά αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η κατανάλωσή τους σχετίζεται με καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Τα εσπεριδοειδή και το ακτινίδιο είναι μερικές από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C. Η δράση αυτής της βιταμίνης στην πρόληψη των διάφορων ιώσεων είναι ευρέως γνωστή, γιατί συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των λευκοκυττάρων που μάχονται των λοιμώξεων.
  • Τσάι: Το τσάι, μαύρο ή πράσινο, είναι πλούσιο στο αμινοξύ L-θειανίνη, το οποίο είναι γνωστό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα είδος πλουφαινολών που συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί μερικές προτάσεις για εύκολο και γρήγορο πρωινό που θα ενισχύσει τόσο το δικό σας ανοσοποιητικό όσο και των παιδιών σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved