Πόσο παγωτό κάνει να τρώει ένα παιδί;

Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού.

Πόσο παγωτό κάνει να τρώει ένα παιδί;

Τα παιδιά δε, το λατρεύουν και εάν μπορούσαν θα έτρωγαν κάθε μέρα. Ποια είναι όμως η προτεινόμενη ποσότητα από τους ειδικούς;

Το παγωτό αποτελείται κατά βάση από γάλα, το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος B και βιταμίνη Α. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά το κάνουν πολύτιμο για τον οργανισμό και πολύ ωφέλιμο για την υγεία των παιδιών. Το παγωτό όμως δεν είναι μόνο γάλα. Περιέχει ζάχαρη και αυξημένες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, για αυτό και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να μην τρώνε πάνω από δύο, το πολύ τρία, παγωτά την εβδομάδα και ασφαλώς είναι σημαντικό να ακολουθούν μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή συνολικά και το παγωτό να μην αντικαθιστά κάποιο γεύμα ή τα φρούτα που τρώει το παιδί στην καθημερινότητά του.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε:

Τη μερίδα

Μία μερίδα παγωτό αντιστοιχεί περίπου σε μισό φλιτζάνι το οποίο έχει 250 θερμίδες. Εάν έχετε οικογενειακή συσκευασία παγωτού στο σπίτι, προσέξετε να μην σερβίρετε παραπάνω από την ποσότητα που συνιστούν οι ειδικοί, καθώς εύκολα μπορεί να οδηγήσει υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και αύξηση του σωματικού βάρους

Τα συνοδευτικά

Πολλές φορές συνηθίζουμε να σερβίρουμε το παγωτό με σαντιγί, σιρόπια, ακόμα και μπισκότα ή πουράκια. Προτιμήστε να σερβίρετε το παγωτό στα παιδιά σκέτο. Είναι τόσο γλυκό όσο χρειάζεται και σίγουρα θα έχει φανταστική γεύση και σκέτο.

Την ποιότητα του παγωτό

Το σπιτικό παγωτό είναι σίγουρα καλύτερο ποιοτικά από ένα συσκευασμένο παγωτό. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα συνταγών για ό,τι γεύση θέλετε και συνταγές που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα και να έχετε ένα ακόμα πιο υγιεινό και εξίσου γευστικό αποτέλεσμα.

Κατά καιρούς και εμείς έχουμε μοιραστεί μαζί σας διάφορες συνταγές για σπιτικό παγωτό. Δείτε τις όλες εδώ και διαλέξτε όποια σας αρέσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved