Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις από πού προέρχεται και με τι τρέφεται το κοτόπουλο που αγοράζεις;

Το κοτόπουλο αποτελεί αναμφίβολα μία από τις βασικές τροφές σε κάθε οικογενειακό μενού.

Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις από πού προέρχεται και με τι τρέφεται το κοτόπουλο που αγοράζεις;

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να μην είναι όταν με αυτό μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα μια σειρά από πεντανόστιμες συνταγές; Ολόκληρο ή τεμαχισμένο, στον φούρνο με πατάτες, φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι, μπιφτέκια, ρολάκια, ρολό, γεμιστό, crispy, πανέ ή ακόμη και σε σούπα.

Το κοτόπουλο αποτελεί τη βάση για μια σειρά από απολαυστικές συνταγές και κατέχει μια κυρίαρχη θέση στο εβδομαδιαίο μας μενού. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, ειδικότερα αν αναλογιστούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κοτόπουλου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αξίζει απλώς να σημειώσουμε ότι το κρέας του έχει χαμηλά λιπαρά, ενώ διαθέτει τόσο μεγάλη διατροφική αξία, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β6, Β12 που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, φώσφορο που συνεισφέρει στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων και μεταξύ άλλων, πολλά μέταλλα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, όπως το σελήνιο.

Αλήθεια όμως, τι γνωρίζουμε πραγματικά για τα κοτόπουλα με τα οποία δημιουργούμε με αγάπη κάθε εβδομάδα νόστιμα πιάτα για τις οικογένειές μας; Πώς μπορούμε να νιώθουμε 3πλή σιγουριά κάθε φορά που παίρνουμε ένα κοτόπουλο από το σούπερ μάρκετ;

pindos 2

Όχι, δεν είναι όλα τα κοτόπουλα ίδια!

Το ερώτημα αυτό άρχισε να τριγυρνά στο μυαλό μου πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από μία φιλική συζήτηση. Η φίλη μου μιλούσε για μία πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο που ανακάλυψε και όταν τη ρώτησα με τι κοτόπουλο την ετοίμασε, συνειδητοποίησε πως δεν θυμόταν διότι απλούστατα… δεν είχε δώσει βάση στο συγκεκριμένο στοιχείο. Πήγε στο σούπερ μάρκετ βιαστικά, πήρε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και τα υλικά της συνταγής και αποχώρησε.

«Τι σημασία έχει;», με ρώτησε και συνέχισε: «Μία φορά θα πάρω το ένα, μία το άλλο. Όλα τα ίδια είναι».

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είναι όλα τα κοτόπουλα ίδια και κυρίως, ότι η προέλευσή τους και φυσικά, το τι τρώνε και το πού μεγαλώνουν αυτά τα κοτόπουλα, διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο για τη δική μας ασφάλεια και τη δική μας υγεία! Σκέψου απλώς πως καθετί με το οποίο τρέφεται καθημερινά το κοτόπουλο που αγοράζεις, φτάνει στο πιάτο κάθε μέλους της οικογένειάς σου. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να ξέρεις πως οτιδήποτε βλαβερό δεν θα περάσει στο μενού σου.

Στη δική μου περίπτωση, το γεγονός πως γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ που επιλέγω εδώ και χρόνια, τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές και έχουν ελληνική προέλευση -συγκεκριμένα, μεγαλώνουν σε ορεινές φάρμες στον νομό Ιωαννίνων- με κάνει να νιώθω ασφάλεια! Και το σίγουρο είναι πως εν έτει 2020, η λέξη «ασφάλεια» έχει αποκτήσει ακόμη πιο σημαντικές διαστάσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στις καθημερινές μας επαφές και μετακινήσεις όσο και τη διατροφή μας. Διότι εκτός από φρεσκάδα και νοστιμιά, ένα κοτόπουλο πρέπει σήμερα να μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε και ασφάλεια.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν γνωρίζεις από πού προέρχεται και με τι τρέφεται το κοτόπουλο που αγοράζεις συνήθως, μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις. Το πώς θα καταφέρεις να είσαι τριπλά σίγουρη για κάθε σου διατροφική επιλογή, θα το μάθεις παρακάτω.

Βήμα 1ο: Ελέγχουμε την ετικέτα

Απλό αλλά απίστευτα σημαντικό βήμα που μπορεί να σου αποκαλύψει την ταυτότητα προέλευσης του κάθε κοτόπουλου. Για παράδειγμα, στις ετικέτες από τα νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ που προτιμώ, αναγράφεται το όνομα του παραγωγού που τα παράγει, αλλά και η περιοχή στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη ορεινή φάρμα του παραγωγού στα Ιωάννινα. Και πίστεψέ με, η προέλευση μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη νοστιμιά και τη γεύση ενός προϊόντος. Προσπάθησε, λοιπόν, να επιλέγεις στο εξής συσκευασίες με κοτόπουλα πάνω στις οποίες αναγράφεται -μεταξύ άλλων- η προέλευσή τους.

Βήμα 2ο: Τσεκάρουμε τη συσκευασία

Κάθε μητέρα θέλει να γνωρίζει ότι τα διατροφικά προϊόντα που αγοράζει, είναι φρέσκα. Πώς μπορεί όμως να είναι σίγουρη για αυτό; Το πρώτο βήμα είναι ελέγχοντας τις συσκευασίες των προϊόντων. Κάθε συσκευασία με κοτόπουλο πρέπει να διαθέτει προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί το προϊόν φρέσκο για περισσότερες ημέρες. Δες την εικόνα που ακολουθεί και θα καταλάβεις!

pindos 3

Βήμα 3ο: Δίνουμε μεγάλη βάση στην ποιότητα και τη διατροφική αξία

Τέλος, αν θέλουμε να νιώθουμε 3πλή σιγουριά για κάθε μας επιλογή που αφορά στο μενού της οικογένειας, είναι άκρως σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι κάθε προϊόν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε κοτόπουλο, είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Γι’ αυτό και φροντίζουμε να επιλέγουμε κοτόπουλα ταϊσμένα με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές.

Την επόμενη φορά που θα επιλέξεις ένα κοτόπουλο για το τραπέζι της οικογένειας, λοιπόν, προσπάθησε να είσαι σε θέση να μπορείς να απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Από πού προέρχεται και με τι τρέφεται. Διότι μόνο έτσι θα έχεις την 3πλή σιγουριά που χρειάζεσαι σε κάθε σου πιάτο, δηλαδή, νοστιμιά, φρεσκάδα και ασφάλεια.

Must Know:

Mέρος των εσόδων από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της ανανεωμένης σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ Νωπά συσκευασμένα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved