Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα και πρέπει να τις αποφεύγετε

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θεωρούνται εχθροί της κυτταρίτιδας.

Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα και πρέπει να τις αποφεύγετε

Η κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, οι ορμόνες, μια αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εμφανίζεται χωρίς προφανή αιτία.

Σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Dermatology, η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή και εμφανίζεται στο συντριπτικό 90% των γυναικών. Μπορεί να την εμφανίσει ο οποιοσδήποτε ασχέτως βάρους, ύψους ή ηλικίας.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να έχει είτε τη χαρακτηριστική όψη του φλοιού πορτοκαλιού, που είναι και η πιο συνηθισμένη, ή να μοιάζει με μικρά «κυματάκια» επάνω στο δέρμα όμοια με τις ρυτίδες. Αυτό το είδος κυτταρίτιδας μάλιστα συγχέεται συχνά με τις ραγάδες.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας γι΄αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις εξής τροφές:

Αλλαντικά και αλμυρά τυριά

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως αλλαντικά, μπέικον και τυριά προκαλούν κατακράτηση υγρών. Το φούσκωμα σ συνδυασμό με την κατακράτηση μπορούν να κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Έτοιμες σούπες

Η έτοιμη σούπα μπορεί να αποτελεί μια γρήγορη λύση για φαγητό αλλά οι περισσότερες έχουν αρκετό αλάτι.

kittaritida

Γλυκά και αναψυκτικά

Καθώς μεγαλώνετε το σώμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο - την πρωτεΐνη που υποστηρίζει την εμφάνιση λείου, χωρίς «λακκούβες» δέρματος. Παρότι δεν υπάρχει τρόποι να αλλάξει αυτό, η μείωση της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει. Αποφύγετε ιδιαίτερα τα γλυκά ποτά τους επεξεργασμένους χυμούς, τα ενεργειακά ποτά αλλά και τη σόδα.

Μαργαρίνη και βούτυρο

Η κατανάλωση trans-λιπαρών μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση των ιστών του δέρματος με αποτέλεσμα την αλλαγή της υφής της επιδερμίδας. Το επικίνδυνο τεχνητό λίπος κρύβεται συνήθως σε μαργαρίνη χαμηλών θερμίδων .

Επίσης το άγχος αλλά και οι ψυχολογικές διακυμάνσεις συμβάλλουν στην έκκριση αδρεναλίνης, η οποία δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις περιοχές με τάση εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα με φυσικούς τρόπους:



Με πληροφορίες από www.eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved