Παιδί & διατροφή: Τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία των παιδιών (pics)

Ποια τα οφέλη της σοκολάτας για τα παιδιά και πόση είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα κατανάλωσής της; 

Παιδί & διατροφή: Τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία των παιδιών (pics)

Η σοκολάτα είναι ίσως το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών. Ωστόσο, οι περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να δίνουν στα παιδιά τους, καθώς το γλυκό αυτό έδεσμα έχει συνδυαστεί με την αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης και θερμίδων.

Είναι όμως έτσι; Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη σοκολάτας. Υπάρχουν σοκολάτες σε στερεή τροφή, κακάο σε σκόνη, ροφήματα, σοκολάτες πικρές, γλυκιές, με ξηρούς καρπούς ή σκέτες. Η σύσταση της κάθε σοκολάτας είναι αυτή που καθορίζει και το πόσο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, η σοκολάτα, και δη η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από θερμίδες, περιέχει και αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, ψευδάργυρο,βιταμίνες Α και Ε και πολλά άλλα.

Πόση σοκολάτα κάνει να τρώνε τα παιδιά;

Σύμφωνα με την διατροφολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, η ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσης της σοκολάτας για τα παιδιά είναι περίπου 2 φορές την εβδομάδα και σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων.

Όσο για το από ποια ηλικία και έπειτα μπορούν τα παιδιά να φάνε σοκολάτα, καλό είναι να έχουν συμπληρώσει τον 24ο μήνα από τη γέννησή τους και αυτό γιατί το πεπτικό σύστημα του μωρού μπορεί να μην έχει αναπτυχθεί αρκετά για να το επεξεργαστεί.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση της σοκολάτας για τα παιδιά;

Δείτε τα στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved