Πώς βοηθάμε το παιδί να χάσει κιλά με υγιεινό τρόπο; (pics)

Είναι ασφαλές για το παιδί να κάνει δίαιτα;

Πώς βοηθάμε το παιδί να χάσει κιλά με υγιεινό τρόπο;  (pics)

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να περιορίσουν το φαγητό όπως και το τσιμπολόγημα. Ειδικά την περίοδο που παρέμειναν σπίτι λόγω κορονοϊού, χωρίς καμιά αθλητική δραστηριότητα ή άλλου είδους άσκηση, η κατανάλωση φαγητού αυξήθηκε όπως και τα κιλά.

Tα παιδιά που είναι στη φάση της ανάπτυξης αισθάνονται την ανάγκη συνεχώς να τρώνε ακόμα κι αν δεν πεινάνε πραγματικά.

Πώς λοιπόν βοηθάμε το παιδί να χάσει μερικά κιλά και παράλληλα να σταματήσει τα τσιμπολογήματα;

«Τα παιδιά έχουν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή τους», λέει η Tamara Melton, διαιτολόγος και καθηγήτρια στο Georgia State University.

Σύμφωνα με την ίδια ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί να χάσει βάρος είναι να μιλήσετε με τον παιδίατρο και παράλληλα όλη η οικογένεια να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Πόσα κιλά πρέπει να χάσει

Τα παιδιά μικρά σε ηλικία δεν πρέπει να χάσουν κιλά. «Δεδομένου ότι εξακολουθούν να μεγαλώνουν, μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσουν το βάρος τους», λέει η Tamara Melton. Αντίθετα, οι έφηβοι με σωστή διατροφή μπορούν να χάσουν μισό κιλό έως 2 κιλά την εβδομάδα. Ο γιατρός του παιδιού σας είναι αυτός που θα σας κατευθύνει.

Όχι σε δίαιτες

Πείτε «όχι» σε δίαιτες και συμπληρώματα διατροφής. Αν ο παιδίατρος δεν σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή δεν πρέπει μόνοι σας να ξεκινήσετε δίαιτα με λίγες θερμίδες γιατί μπορεί το παιδί να μην παίρνει τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Σωστή διατροφή για όλη την οικογένεια

Αντί να πιέζετε το παιδί να τρώει συγκεκριμένες τροφές, καλό θα ήταν να υιοθετήσει όλη η οικογένεια ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.«Τα παιδιά μαθαίνουν τις συνήθειες τους από τους γονείς τους», λέει η Tamara Melton. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε εσείς το παράδειγμα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος όταν οι γονείς τους ακολουθούσαν κι αυτοί την ίδια διατροφή.

Μικρές αλλαγές

Μην προσπαθήσετε να αναθεωρήσετε τη διατροφή της οικογένειάς μέσα σε λίγες μέρες. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να κάνετε μερικές αλλαγές κάθε φορά.

Ξεκινήστε λοιπόν κάθε εβδομάδα με μία ή δύο από τις συνήθειες που ακολουθούν στην παρακάτω gallery:

Πηγή: www.webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved