«Μαμά, πεινάω» - Προτάσεις γλυκών συνταγών για παιδιά που πεινάνε όλη την ώρα (vids)

Μέρα καραντίνας 21 και η 10 χρονη κόρη μου βρίσκεται μέσα στο σπίτι και αυτό που ακούω κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι το «Μαμάααααα, πεινάωωωω!».

«Μαμά, πεινάω» - Προτάσεις γλυκών συνταγών για παιδιά που πεινάνε όλη την ώρα (vids)

Θα πει κάποιος «Μα καλά, δεν το ταΐζει το παιδί της αυτή η μάνα; Το αφήνει νηστικό;»... Όχι, το παιδί μου δεν το αφήνω νηστικό. Κάθε άλλο! Όλες αυτές τις μέρες έχω μαγειρέψει όσο δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μέσα σε έναν μήνα.

Για πρωινό θα πιει μια κούπα γάλα και θα φάει είτε ένα σπιτικό cupcake, pancakes με φράουλες ή μπανάνα και πραλίνα, muffin, κέικ στην κούπα, τσουρέκι που έφτιαξε με τα χεράκια, μια φέτα ψητή με βούτυρο και ζάχαρη. Κάποια υγιεινά και κάποια άλλα όχι!

Για δεκατιανό θα απολαύσει (εγώ λέω απολαύσει... αυτή με το ζόρι το πίνει) θα πιει ένα smoothie με φρούτα όπως πορτοκάλια, φράουλες, μπανάνα, ακτινίδιο, βατόμουρα, αχλάδια και λίγο γάλα αμυγδάλου. Αυτή την περίοδο πρέπει να κρατάμε ακόμη περισσότερο ενισχυμένο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τα smoothies είναι μια νόστιμη εναλλακτική για να φάει όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα.

Το μεσημέρι θα φάει ό,τι έχω μαγειρέψει, το απόγευμα θα φάει μια λιχουδιά και το βράδυ πάλι φαγητό, είτε ό,τι έχει περισσέψει από το μεσημέρι ή μια γρήγορη επιλογή όπως σπιτική πίτσα, αβγό, μια σαλάτα κ.λ.π. Καθόλου άσχημα έτσι; Άρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι το παιδί μου το αφήνω νηστικό.

Παρόλα αυτά, ενδιάμεσα πεινάει! Ναι, ναι... ΠΕΙΝΑΕΙ. Και το φωνάζει. Όταν τη ρωτάω τι θέλει να της ετοιμάσω, δεν απαντά. Δεν θέλει φαγητό. Θέλει κάτι γλυκό.

«Κάτι γλυκό βρε μαμά! Κάτι με σοκολάτα! Κάτι σε σνακ! Δεν ξέρω! Φτιάξε κάτι!». Και ψάχνω και βρίσκω κάτι για να φύγει αυτή η διακαώς επιθυμία που έχει για να φάει κάτι! ΚΑΤΙ που δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι φαγητό.

Αν λοιπόν και το δικό σας παιδί πεινάει συνέχεια μέσα στο σπίτι και έχετε εξαντλήσει όλες σας τις επιλογές, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μου. Σίγουρα θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και θα κάνουν το μικρό σας να χαμογελάσει και να πει «Μπράβο, μαμά!» όπως λέει και η δική μου κόρη.

Γλυκές μπάλες με popcorn



Ταρτάκια λεμονιού



Τρουφάκια με κρυμμένα δαμάσκηνα



Τρουφάκια καρότου



Μπισκότα καρύδας



Πατάκια γλυκοπατάτας



Σάντουιτς με αβοκάντο και αβγό



Μπισκότα με φυστικοβούτυρο



#Staysafe

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved