Αυτό είναι το λαχταριστό snack που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικρών μας!

Υπάρχει μία πρόκληση που αργά ή γρήγορα κάθε μανούλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και αυτή είναι η στιγμή που ξεμένει από ιδέες θρεπτικών σνακ. Κι όμως, συμβαίνει!

Αυτό είναι το λαχταριστό snack που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικρών μας!

Τα μικρά μας βαριούνται αρκετά γρήγορα τις συνταγές μας, με αποτέλεσμα να μην είναι όσο δεκτικά θα θέλαμε στο φαγητό. Ωστόσο, στο χέρι μας είναι να «ξεσκονίσουμε» τις γνώσεις μας γύρω από την υγιεινή διατροφή, με τη βοήθεια πάντα των ειδικών, και να ανακαλύψουμε εκ νέου τις τροφές και τα προϊόντα που τα μικρά μας θα λατρέψουν, ενώ συγχρόνως θα τους προσφέρουν όσα χρειάζονται για τη βέλτιστη της σωματικής και πνευματικής τους ανάπτυξη.

Μιλώντας, λοιπόν, για υγιεινή διατροφή, αναπόφευκτα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, αφού είναι η πιο «πλούσια», πολύχρωμη και θρεπτική. Ακριβώς για αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας τόσο ωφέλιμος τρόπος διατροφής, έχει ως βασικό στοιχείο τα γαλακτοκομικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα το γιαούρτι. Οι πρώτες αναφορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού γιαουρτιού, γίνονται από τον ιστορικό Ηρόδοτο και αρκετά χρόνια αργότερα από τον γιατρό Γαληνό, ενώ ακόμη και σήμερα, η σύγχρονη ιατρική κοινότητα επιβεβαιώνει τις αναφορές τους. Αρκετοί ειδικοί παιδίατροι, το προτείνουν ως ιδανικό ελαφρύ γεύμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, τα οποία διανύουν ακόμη τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης.

Πού οφείλεται όμως αυτό;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, «ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το γιαούρτι ως μία υγιεινή επιλογή για εμάς και τα μικρά μας, είναι η χαμηλή ποσότητα σακχάρων και η «πλούσια» σύσταση σε θρεπτικά στοιχεία». Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, είναι πως τα παιδιά έχουν πολύ πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες από εμάς, οπότε καλό θα ήταν να επιλέγουμε συγκεκριμένα γιαούρτια, ειδικά σχεδιασμένα για εκείνα, όπως είναι και τα επιδόρπια γιαουρτιού ΟΛΥΜΠΟΣ με λιγότερα λιπαρά και λιγότερη ζάχαρη. Πρόκειται για «πλούσιες» φυσικές πηγές πρωτεϊνών και ασβεστίου, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, που μπορούν τα παιδιά να απολαύσουν σε τέσσερις μοναδικές γεύσεις, φράουλα, μπανάνα, μπισκότο και βανίλια με overcup σοκολατένιων δημητριακών!

epidorpia giaourtiou olimpos 2

Τα θρεπτικά συστατικά ενός παιδικού γιαουρτιού

Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερα θρεπτικά σνακ για τα μικρά μας, είναι, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που παρουσιάζουν, καθώς και τα συστατικά που χρειάζονται σε αφθονία, για να αναπτύξουν τις βασικές λειτουργίες τους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τoυς ειδικούς, «το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την ενδυνάμωση των οστών, την ενίσχυση νοητικών λειτουργιών, την καρδιά και τους μύες του παιδιού., ενώ οι καλλιέργειες γιαουρτιού ου περιλαμβάνει ένα επιδόρπιο παιδικού γιαουρτιού, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και συνεπώς, στην ενισχυμένη άμυνας του παιδιού». Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι το φώσφορο, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες συμπλέγματος Β.

Extra tip: Να ξέρεις πως με τέσσερις πεντανόστιμες γεύσεις, φράουλα, μπανάνα, μπισκότο και βανίλια, σίγουρα θα βρεις το επιδόρπιο γιαουρτιού ΟΛΥΜΠΟΣ, που θα ξετρελάνει το μικρό σου!

epidorpia giaourtiou olimpos 3

Πώς θα τους τα συστήσουμε;

Τέλος, για όλες εμάς που τα μικρά μας έχουν ιδιοτροπίες με το φαγητό και μπορεί να μας δυσκολέψουν, υπάρχει ένα διασκεδαστικός και... εκπαιδευτικός τρόπος να τους συστήσουμε το γιαούρτι. Μέσα από τις απίθανες συσκευασίες του επιδορπίου γιαουρτιού ΟΛΥΜΠΟΣ, εμπνευσμένες από τον «πλούτο» της ελληνικής μυθολογίας και των θεών του Ολύμπου, μπορούμε να σκαρώσουμε ατελείωτες ιστορίες, περνώντας περισσότερο χρόνο μαζί τους και δείχνοντας τους τον δρόμο για μία καλύτερη διατροφή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved