Στερεές τροφές σε μωρό 5-6 μηνών: Ποιες είναι οι κατάλληλες για αρχή;

Με ποιες στερεές τροφές πρέπει να ξεκινήσει το μωρό ηλικίας 5-6 μηνών;

Στερεές τροφές σε μωρό 5-6 μηνών: Ποιες είναι οι κατάλληλες για αρχή;

Ήρθε η στιγμή που θα ξεκινήσετε την εισαγωγή των στέρεων τροφών στο μωρό σας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να δώσουν στέρεες τροφές όταν το μωρό τους είναι 4 με 6 μηνών και εφόσον είναι έτοιμο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το μωρό είναι έτοιμο;

  • Μπορεί να καθίσει σε όρθια θέση και να κρατήσει το κεφάλι του.
  • Είναι περίεργο, κοιτάζοντας τα πάντα γύρω του, ειδικά αυτά που τρώτε!
  • Δείχνει να πεινάει ακόμα και όταν έχει πιει γάλα.

Τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις στερεές τροφές μεταξύ 5-6 μηνών και όχι νωρίτερα από την ηλικία των 4 μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, ο/η παιδίατρος θα σας καθοδηγήσει για την κατάλληλη χρονική στιγμή εισαγωγής των συμπληρωματικών τροφών στη διατροφή του μωρού σας.

Ποιες τροφές πρέπει να ξεκινήσω να δίνω στο μωρό;

Μωρό 4 έως 6 μηνών

Η πρώτη στερεά τροφή που συνήθως τρώει το βρέφος είναι οι κρέμες δημητριακών με βάση το ρύζι ή τη βρώμη. Αναμίξτε τα παραπάνω δημητριακά με γάλα παρασκευάζοντας ένα πολύ υδαρές μίγμα και προσφέρετε στο μωρό σας μερικές κουταλιές 1-2 φορές την ημέρα. Σταδιακά η υφή του μπορεί να γίνεται πιο παχύρρευστη ανάλογα με την ανταπόκριση του μωρού σας.

Μωρό 4 έως 8 μηνών

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση φρούτων πριν από τα λαχανικά μπορεί να προκαλέσει μια δια βίου προτίμηση για γλυκά τρόφιμα, αλλά δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει. Επομένως, ακολουθείτε τις υποδείξεις του παιδιάτρου σας για το αν θα ξεκινήσετε πρώτα, τις φρουτόκρεμες, τα λαχανικά ή το κρέας ( συνήθως κοτόπουλο ή μοσχάρι) .

Η ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνει ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία κυμαίνεται μεταξύ 2 κουταλιών της σούπας και 2 φλυτζανιών κι εξαρτάται από την ανταπόκριση του κάθε παιδιού στις νέες γεύσεις.

Μωρό 6 έως 8 μηνών

Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζουν διάφορες τροφές, όμως είναι όλες λιωμένες καλά στο μπλέντερ.Μη δώσετε στο μωρό σας να κρατάει φέτες μήλου ή καρότου, γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πνιγμού.Φροντίστε επίσης τα φρούτα να είναι αρκετά ώριμα για να λιώνουν καλά στο μπλέντερ και να είναι πιο νόστιμα.

Πηγή: www.parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved