Πότε μπορούμε να δώσουμε αυγό στο μωρό; + 6 συνταγές που θα λατρέψει (vid)

Το αυγό είναι μία από τις πιο υγιεινές και ωφέλιμες για τον οργανισμό τροφές. Από ποια ηλικία όμως και έπειτα μπορούμε να τη δώσουμε στο μωρό και σε τι μορφή;

Πότε μπορούμε να δώσουμε αυγό στο μωρό; + 6 συνταγές που θα λατρέψει (vid)

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού.

Επιπλέον, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και γενικά η κατανάλωσή τους έχει πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων.

Από ποια ηλικία και έπειτα μπορούμε να δώσουμε στο παιδί αυγό;

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δίνουμε αυγό στο παιδί πριν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής του λόγω του ότι ενδέχεται να παρουσιάσει αλλεργίες, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα μάλιστα, η κατανάλωση του αυγού ήδη από την ηλικία των έξι μηνών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυγό μπορεί να είναι από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού, δηλαδή η κατανάλωσή του μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των πέντε με έξι μηνών.

Αρχικά μπορούμε να δώσουμε το αυγό βραστό ή μελάτο (αρκεί να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά ο κρόκος), αλλά μετά το πρώτο χρόνο μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορες συνταγές με παραλλαγές του αυγού.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε έξι εύκολες και διαφορετικές συνταγές με αυγό που μπορείτε να κάνετε για νήπιο και μωρά από ενός έτους και πάνω.



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved