Πέντε «dos» & «don’ts» για την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού (vid)

Φαγητό μωρού: Είναι το μωρό σας έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε στη διατροφή του.

Πέντε «dos» & «don’ts» για την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού (vid)

Περίπου στον έκτο μήνα ξεκινά η διαδικασία απογαλακτισμού του μωρού και σιγά σιγά εισάγουμε τις πρώτες στερεές τροφές στη διατροφή του.

Η διαδικασία αυτή θέλει υπομονή και ιδιαίτερη μεταχείριση. Το μωρό μας πρέπει να εξοικειωθεί με τις νέες τροφές οι οποίες σιγά σιγά θα γίνουν κομμάτι της καθημερινής του διατροφής.

Για τον τρόπο που θα εισάγουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού λέγονται πολλά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε και πέντε που πρέπει να αποφύγετε:

Μην ξεκινήσετε πολύ νωρίς

Η προτεινόμενη ηλικία για να ξεκινήσει ένα μωρό τις στερεές τροφές είναι περίπου στον έκτο μήνα. Ωστόσο η ηλικία αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί μερικές εβδομάδες, για αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε τα σημάδια που τα ίδιο το μωρό σας θα σας δείξει. Δείτε ποια είναι αυτά εδώ.

Δείτε πέρα από το ρυζάλευρο

Για πολλούς γονείς, το ρυζάλευρο είναι η πρώτη στερεή τροφή του μωρού, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Εάν για κάποιο λόγο το μωρό δεν τρώει το ρυζάλευρο, μπορείτε να του δώσετε άλλε τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Διατηρήστε τις υφές

Οι πρώτες τροφές του μωρού είναι πολτοποιημένες, μπορείτε όμως να διατηρήσετε κάποιες από τις υφές. Είναι σημαντικό το μωρό να μάθει να ξεχωρίσει τις διαφορετικές υφές των τροφών από τη μικρή του ακόμα ηλικία.

Μην το πιέζετε

Όταν το μωρό δεν θέλει να φάει, είναι βέβαιο ότι θα το καταλάβουμε. Μπορεί να έχουμε αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για να ετοιμάσουμε το γεύμα του, δεν πρέπει όμως να το πιέσουμε όταν δεν θέλει να φάει. Η αυξημένη πίεση μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και να κάνει το μωρό να αντιπαθήσει μία τροφή.

Μην καθυστερήσετε να του δώσετε να δοκιμάσει αλλεργιογόνες τροφές

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, πλέον προτείνεται τα μωρά να δοκιμάζουν από την μικρή τους ακόμη ηλικία αλλεργιογόνες τροφές. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να του δίνετε ένα αλλεργιογόνο τρόφιμο τη φορά για να μπορείτε να παρακολουθήσετε τυχόν αλλεργίες.

Πιθανοί συνδυασμοί φρούτων & συνταγή για φρουτόκρεμες

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απο τις πρώτες τροφές που εισάγουμε στη διατροφή του μωρού. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι πολλοί.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο 5 συνταγές για φρουτόκρεμες που μπορείτε να δοκιμάσετε για μωρά 6 έως 18 μηνών:



Πηγή: todaysparents.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved