Φαγητά για παιδιά: Πώς θα κάνετε τα «δύσκολα» παιδιά να φάνε τα πάντα (vid)

Φαγητά για παιδιά: Συνταγές που θα κάνουν ακόμη και τα πιο «δύσκολα» παιδιά να τις λατρέψουν.

Φαγητά για παιδιά: Πώς θα κάνετε τα «δύσκολα» παιδιά να φάνε τα πάντα (vid)

«Μπλιαχ», «Αηδία», «Δεν μ'αρέσει σου λέω», «Μαμά δεν μου αρέσει αυτό», «Θα το φτύσω» και άλλα τέτοια υπέροχα ακούγονται από το στόμα του μικρού μας picky eater όταν βλέπει μπροστά του ένα φαγητό που δεν τρελαίνεται να φάει. Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν τρελαίνεται να φάει, αλλά είναι ικανό να σου «βγάλει την ψυχή» μέχρι να το κάνεις να φάει έστω και κάτι για να μην μείνει νηστικό.

Τα παιδιά έχουν την ικανότητα, χάρισμα -πείτε το όπως θέλετε- να μην τρώνε κάτι που δεν θέλουν, κάνοντας τους γονείς τους να ετοιμάσουν κάτι «ειδικό» για εκείνα.

Από τη μία τα παιδιά παίρνουν την ικανοποίηση ότι πέρασε το δικό τους και από την άλλη οι γονείς και δη η μαμά, ανησυχεί ότι το παιδί της δεν βάζει βάρος και δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή του.

Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ένα. Να μετατρέψει η μαμά όλα τα λαχανικά και ανεπιθύμητα υλικά των παιδιών, σε απίστευτα σνακ και φαγητά που ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί δεν θα μπορεί να αντισταθεί.

Φαγητά για παιδιά - 30 εύκολες υγιεινές, σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές για τους picky eater σας

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε βάφλες με γαλοπούλα και τυρί, πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και υγιεινό πανέ κοτόπουλο, κρέπες στον φούρνο γεμιστές με λαχανικά, τυρί και κρέμα γάλακτος, κοχυλάκια με γάλα εβαπορέ και τριμμένα τυριά, αρακά με κοτόπουλο και μακαρόνια, σούπα λαχανικών και άλλες πολλές συνταγές που περιέχουν διάφορα λαχανικά, πράσινα λαχανικά, μανιτάρια, μοσχάρι και κοτόπουλο.



Όπως θα είδατε παραπάνω οι επιλογές είναι πολλές και οι τρόποι σερβιρίσματος (και μαγειρέματος) αρκετά δημιουργικοί.

Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να αντισταθεί - ακόμη και τα πιο δύσκολα! ?

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved