Τρεις λόγοι για να βάλετε περισσότερα προβιοτικά στο οικογενειακό «μενού»

Όπως κάθε μανούλα, έτσι και εσύ θέλεις να προσφέρεις μόνο το καλύτερο στην οικογένειά σου.

Τρεις λόγοι για να βάλετε περισσότερα προβιοτικά στο οικογενειακό «μενού»

Το αποδεικνύεις άλλωστε καθημερινά, όταν γεμίζεις τα πιάτα τους με το θρεπτικό φαγητό που ετοίμασες επιστρέφοντας από το γραφείο. Η αλήθεια είναι πως όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να μαγειρεύεις για την οικογένειά σου. Αν το καλοσκεφτείς, εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο στην κουζίνα, είναι κατά κάποιον τρόπο και εκείνος που αναπόφευκτα επηρεάζει με τις επιλογές του την υγεία των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εμείς οι μανούλες, να προσπαθούμε να παραμένουμε συνεπείς σε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα διατροφής που θα περιλαμβάνει επιλογές υψηλής θρεπτικής αξίας και φυσικά… γεύσης!

Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, τα προβιοτικά, τα οποία ωφέλιμο θα ήταν να μην λείπουν από κανένα οικογενειακό γεύμα. Πρόκειται ουσιαστικά για ζωντανούς και φιλικούς προς τον οργανισμό μας μικροοργανισμούς, δηλαδή «καλά» βακτήρια, τα οποία διαθέτουν ιδιότητες εξαιρετικά ευεργετικές για την υγεία μας. Τα συναντάμε ως επί το πλείστον σε τροφές που έχουν περάσει από διαδικασία ζύμωσης, όπως για παράδειγμα το ψωμί με προζύμι, το γιαούρτι, το ξινόγαλα, ορισμένες ποικιλίες τυριών, καθώς και στο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Probio®.

Αν διατηρείς τις επιφυλάξεις σου, παρακάτω υπάρχουν τρεις ατράνταχτοι λόγοι που θα σε πείσουν να συμπεριλάβεις από σήμερα κιόλας τα προβιοτικά στο οικογενειακό σας τραπέζι!
«Σύμμαχοι» του πεπτικού συστήματος

Ένας από τους παράγοντες που σε βάθος χρόνου έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, είναι σαφώς οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες. Η συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών πλούσιων σε λιπαρά και ταυτόχρονα η έλλειψη φυτικών ινών, μειώνουν σταδιακά τα «καλά» βακτήρια του εντέρου, επηρεάζοντας την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προκαλώντας γαστρεντερικές δυσλειτουργίες και επιβαρύνοντας την υγεία μας στο σύνολο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι γιατροί αποκαλούν τον έντερο ως «δεύτερο εγκέφαλο», αφού μέσω αυτού μεταβολίζονται και διακινούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας, επηρεάζοντας αναπόφευκτα και όλα τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα του οργανισμού.

Picture5 ALTION

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το έντερο αποτελεί το βασικό όργανο όχι μόνο του πεπτικού, αλλά και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το 80% των κυττάρων που συμμετέχουν στην άμυνα του οργανισμού, «κατοικούν» στο συγκεκριμένο σημείο. Όταν, λοιπόν, η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου αποδυναμώνεται, επόμενο είναι πως το ανοσοποιητικό μας δεν έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τους παθογόνους… εισβολείς που απειλούν να διαταράξουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Ακριβώς για αυτό, ένα συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά στελέχη της «οικογένειας» Lactobacillus, φιλικά βακτήρια που αποτρέπουν την εγκατάσταση παθογόνων μικροοργανισμών εκκρίνοντας γαλακτικό οξύ, είναι η σίγουρη επιλογή που θα θωρακίσει την υγεία σας!

Ισορροπούν τη χλωρίδα του εντέρου

Αν το μικρό σου ταλαιπωρείται συχνά από ιώσεις και κρυολογήματα για τα οποία λαμβάνει αντιβιώσεις, τότε τα προβιοτικά είναι ο φυσικός τρόπος να επανέλθει σε ισορροπία η διαταραγμένη χλωρίδα του εντέρου του. Η συχνή χρήση αντιβιοτικών τις περιόδους που είμαστε άρρωστοι, είναι μία από τις συχνότερες αιτίες εξασθένησης των «καλών» βακτηρίων που προϋπάρχουν στο έντερό μας και τα οποία είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των παθογόνων μικροοργανισμών. Ένα φακελάκι ALTION Probio® ημερησίως, διαλυμένο σε νερό, χυμό, γάλα ή γιαούρτι, είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα, όχι μόνο του παιδιού αλλά και του δικού σου ή του συζύγου, ειδικότερα τη δεδομένη περίοδο που οι εποχιακές ασθένειες βρίσκονται σε έξαρση.

Picture6 ALTION



Κλείνοντας, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σου επισημάνω είναι πως ένα υγιές έντερο δεν συνεπάγεται μόνο με ένα υγιές σώμα αλλά σαφώς και με μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Μία γαστρεντερική δυσλειτουργία μπορεί να είναι το σύμπτωμα μίας σοβαρότατης επιπλοκής που σταδιακά θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα στην υγεία μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να συμπεριλάβουμε την κατανάλωση προβιοτικών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο «θωρακίζοντας» μαζί με την υγεία του εντέρου και το σύνολο του οργανισμού μας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. : 45907/25-04-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90474-ALTION-12/2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved