Δημητριακά για πρωινό: Καλή ή κακή ιδέα για το πρωινό των παιδιών;

Τα δημητριακά εδώ και χρόνια αποτελούν μια υγιή βάση πρωινού αφού έτσι το παιδί μας μπορεί να καταναλώσει πολύ πιο εύκολα και το γάλα.

Δημητριακά για πρωινό: Καλή ή κακή ιδέα για το πρωινό των παιδιών;

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ αν είναι όντως μια καλή ιδέα για το πρωινό ή το δεκατιανό του γεύμα;

Με απλά λόγια λοιπόν καλή ιδέα όταν πρόκειται για υγιεινά δημητριακά δίχως μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κακή όταν του προσφέρουμε τα «παιδικά» δημητριακά με πολλή ζάχαρη και σοκολάτα.

Για να επιλέξετε ένα δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αναζητήστε ένα ολόκληρο δημητριακό, δηλαδή με το 100% σφραγίδα ολικής αλέσεως ή αναζητήστε ολόκληρο σιτάρι, ολόκληρη βρώμη ή άλλο δημητριακά ολικής αλέσεως που αναφέρονται πρώτα στον κατάλογο των συστατικών.

Αναζητήστε δημητριακά με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη. Εάν τα δημητριακά σας έχουν ζάχαρη, βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι διπλάσια από την περιεκτικότητα σε ίνες.

Αν εσείς και τα παιδιά σας τρώτε ήδη δημητριακά ζαχαρούχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε, φάτε σε μικρότερα κύπελλα με μικρότερα σκεύη. Καλύτερα να τα ανακατεύουμε με σιτηρά χαμηλής ή μη ζάχαρης.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε περισσότερα αποξηραμένα δημητριακά και λιγότερα τραγανά, σκληρά, πιο συμπυκνωμένα δημητριακά και κόκκους που μπορούν να συσκευάσουν περισσότερες θερμίδες σε μικρότερες μερίδες ή να τις αναμείξετε για να μειώσετε το φορτίο των θερμίδων και τα πρόσθετα σάκχαρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved