Πότε το μωρό μπορεί να φάει τυρί; (vid)

Από ποια ηλικία επιτρέπεται να δώσουμε στο μωρό τυρί;

Πότε το μωρό μπορεί να φάει τυρί; (vid)

Τα περισσότερα μωρά ξεκινούν τις στέρεες τροφές περίπου στον 6ο μήνα.

Η κατάλληλη λοιπόν ηλικία για να αρχίσει ένα μωρό να τρώει τυρί είναι μεταξύ 6 -9 μηνών. Στη φάση αυτή, το πεπτικό σύστημά του έχει αναπτυχθεί και πλέον αρχίζει να δοκιμάζει νέες τροφές.

Η εισαγωγή του τυριού στη διατροφή του θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με μικρές ποσότητες. Τυριά αλμυρά και με έντονη γεύση καλό είναι να αποφεύγονται γι’ αυτό τους πρώτες μήνες επιλέξτε ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο. Εάν το μωρό έχει χρόνιο έκζεμα ή τροφική αλλεργία, μιλήστε πρώτα στον γιατρό σας πριν του δώσετε τυρί.

Το τυρί δεν συγκαταλέγεται στα κορυφαία αλλεργιογόνα τρόφιμα αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες επειδή περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος.

Το τμήμα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP) για την αλλεργία και την ανοσολογία αναφέρει ότι τα περισσότερα μωρά μπορούν να αρχίσουν να τρώνε τυρί αφού πρώτα έχουν εισαχθεί μερικές παραδοσιακές στέρεες τροφές (όπως δημητριακά για βρέφη, κρέας, λαχανικά και φρούτα) και αφού δεν έχει διαπιστωθεί κάποιας μορφής αλλεργία.

Ακόμη και τα παιδιά με ήπιο έκζεμα, οικογενειακό ιστορικό τροφικών αλλεργιών ή άσθματος μπορούν να τρώνε τυρί εφ 'όσον “ανέχονται” πρώτα πιο συνηθισμένα τρόφιμα.



Μερικά παιδιά δεν πρέπει να ξεκινήσουν να τρώνε τυρί μέχρι να δώσει ο γιατρός το πράσινο φως. Συζητήστε με το γιατρό εάν το μωρό σας:

  • Έχει μέτριο έως σοβαρό έκζεμα
  • Είχε μια άμεση αλλεργική αντίδραση σε ένα φαγητό στο παρελθόν
  • Διαγνώστηκε με τροφική αλλεργία

Όταν επιλέγετε τυρί για το παιδί σας - είτε είναι από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα - βεβαιωθείτε ότι είναι παστεριωμένο. Το τυρί που παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο (ή ακατέργαστο) γάλα δεν ενδείκνυται για τα μωρά επειδή μπορεί να μολυνθεί με listeria monocytogenes, μια μορφή βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει βαριάς μορφής νόσο, την κλινική λιστερίωση (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, βακτηριαιμία).

Με πληροφορίες από το babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved