Πότε τα μωρά μπορούν να ξεκινήσουν να πίνουν νερό; (vid)

Μπορούν ή όχι τα μωρά να πίνουν νερό και από ποια ηλικία;

 

Πότε τα μωρά μπορούν να ξεκινήσουν να πίνουν νερό; (vid)

Από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις μιας νέας μητέρας είναι αν μπορεί να δώσει νερό στο μωρό.

Είτε το θηλάζει είτε όχι, δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέται μήπως το μωρό της διψάει και θέλει νερό.

Ωστόσο τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και οι παιδίατροι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη χορήγηση νερού σε μωρό κάτω των έξι μηνών. Και αυτό γιατί μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, τα μωρά παίρνουν το νερό που χρειάζονται από το μητρικό γάλα ή από το τεχνητό γάλα.

«Το νερό σε αυτή την ηλικία παρεμποδίζει τη σίτιση και μπορεί να οδηγήσει σε μικρή αύξηση του σωματικού βάρους », λέει η παιδίατρος Catherine Pound, πρόεδρος της διατροφικής επιτροπής της Καναδικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια, με το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα, τα μωρά παίρνουν τις θερμίδες και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται, αλλά αν η κοιλίτσα τους γεμίσει με νερό, δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για το γάλα.

Μωρό και αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι μια σοβαρή κατάσταση και αν νομίζετε ότι το μωρό σας δεν λαμβάνει αρκετά υγρά , θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
Μια ένδειξη για τον το μωρό είναι πλήρως ενυδατωμένο είναι οι υγρές πάνες. Μεταξύ των ηλικιών έξι ημερών και έξι μηνών, ένα μωρό πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι βρεγμένες, υγρές πάνες την ημέρα. Ορισμένα σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν λιγότερες κινήσεις του εντέρου από το κανονικό, υπνηλία, βυθισμένα μάτια ή ζαρωμένο δέρμα.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να δίνετε στο μωρό νερό

Ο ιδανικός χρόνος είναι όταν γίνει έξι μηνών και ξεκινήσει τις στέρεες τροφές. Αλλά μην ανησυχείτε αν το μωρό σας δεν πίνει πάρα πολύ στην αρχή - αυτό είναι φυσιολογικό επειδή συνηθίζει στη νέα γεύση.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα μωρό;

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πόσο νερό πρέπει να δίνετε στο μωρό, ξεκινήστε με λίγες μόνο γουλιές και στη συνέχεια αυξήστε τις σταδιακά. Το νερό της βρύσης είναι κατάλληλο για το μωρό (εφόσον πληρούνται τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα νιτρικά άλατα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συνοπτικά για ποιους λόγους δεν πρέπει το μωρό να πίνει νερό αν δεν κλείσει τους 6 μήνες:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved