Επτά σπιτικές φρουτόκρεμες που το μωρό σας θα λατρέψει (vid)

Ιδιαίτερα θρεπτικές για το μωρό σας.

 

Επτά σπιτικές φρουτόκρεμες που το μωρό σας θα λατρέψει (vid)

Η εισαγωγή στο διατροφή του μωρού των φρούτων γίνεται σταδιακά προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αλλεργίας.

Οι περισσότεροι παιδίατροι προτείνουν την εισαγωγή στερεών τροφών κατά τον 6ο μήνα. Η εισαγωγή στερεών τροφών πολύ νωρίτερα μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του θηλασμού με αποτέλεσμα να εξασθενίσει τελικά η παραγωγή γάλακτος κι επιπλέον η διατροφή μπορεί να είναι φτωχότερη σε πρωτεΐνη, λίπος και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Από την άλλη πλευρά, η καθυστέρηση εισαγωγής των στερεών τροφών αρκετά αργότερα από τον 6ο μήνα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την κατανάλωση στερεών τροφών και το μωρό να χρειαστεί βοήθεια σχετικά με τη διαχείρισή τους.

Φρουτόκρεμες στη διατροφή του μωρού

Οι γονείς πρέπει να ακολουθούν τον κανόνα αναμονής τριών ημερών για να δώσουν νέα φρούτα στο μωρό έτσι ώστε να καταλάβουν αν έχει οποιαδήποτε δυσανεξία ή αλλεργική αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο φρούτο.
Φρούτα όπως είναι η μπανάνα και το μήλο μπορούν να καταναλωθούν και από πολύ μικρά μωρά ενώ το ακτινίδιο προτείνεται για μωρά άνω των 8 μηνών.

Φρουτόκρεμα μήλου με μπανάνα

Από τις πιο κλασικές φρουτόκρεμες είναι αυτή με μήλο και μπανάνα.

Υλικά

1 μήλο
1 μπανάνα

Εκτέλεση

Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα και τα λιώνετε πολύ καλά στο μπλέντερ. Τα φρούτα πρέπει να ώριμα ώστε να πολτοποιηθούν και να γίνει αλοιφή.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε επτά συνταγές για φρουτόκρεμες που μπορείτε να φτιάξετε για το μωρό σας από έξι μηνών και πάνω:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved