Πέντε τροφές που πρέπει να σταματήσετε να δίνετε στο νήπιο

Εσείς γνωρίζετε ποιες είναι;

Πέντε τροφές που πρέπει να σταματήσετε να δίνετε στο νήπιο

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Είναι πιθανό να έχετε ήδη ακούσει για τα «superfoods» των μωρών, όπως είναι η γλυκοπατάτα ή τα berries. Αντίστοιχα όμως υπάρχουν και μερικές τροφές που όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά αντιθέτως κάνουν κακό. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά έχουν πολλά νιτρικά άλατα και έχουν συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στο μέλλον.

Χυμοί φρούτων

Τα φρούτα μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία του, πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, ένα παιδί δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 120ml χυμού την ημέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός η μεγάλη ποσότητα χυμού μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αφετέρου γιατί ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση βάρους.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά έχουν μηδενική διατροφική αξία. Ένα κουτάκι αναψυκτικό περιέχει 7 κουταλιές ζάχαρη και ισοδυναμεί με τρία μπολ παγωτού.

Τροφές που μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό

Τέτοιες τροφές είναι ποπ κορν, οι ξηροί καρποί ή οι καραμέλες.

Τα προπαρασκευασμένα γεύματα

Μπορεί να γλιτώνουν κόπο και χρόνο, αλλά είναι γεμάτα σόδα. Η αυξημένη κατανάλωση σόδας έχει συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων στο μέλλον και καλό είναι να αποφεύγεται ειδικά στα παιδιά.

Πηγή: bundoo.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved