Διατροφή παιδιού στις γιορτές: Πώς να περιορίσετε τους πειρασμούς

Η διατροφή του παιδιού την περίοδο των γιορτών περιλαμβάνει πολλά γλυκά. 

Διατροφή παιδιού στις γιορτές: Πώς να περιορίσετε τους πειρασμούς

Δύσκολο να αντισταθούμε στους γευστικούς πειρασμούς των γιορτών. Τα γλυκά και τα φαγητά είναι σε αφθονία την περίοδο αυτή και ακόμα κι αν δεν πεινάμε δύσκολα θα απαρνηθούμε ένα ακόμα γλυκάκι!

Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ειδικά όταν είναι αρκετές μέρες στο σπίτι και σε κάθε ντουλάπι που ανοίγουν βρίσκουν παντού λιχουδιές!

Το μεσοδιάστημα λοιπόν μέχρι την Πρωτοχρονιά, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για μια μίνι…αποτοξίνωση μικρών και μεγάλων.

Πώς θα γίνει αυτό:

Μην ξεχνάτε το πρωινό

Ακόμη και αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, το πρωινό παραμένει πολύ σημαντικό για να έχουν ενέργεια και να πάρουν τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά.

Αδειάστε τα ράφια

Μη στοκάρετε τα ράφια με χυμούς, πατατάκια, τσιπς, για την περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος των παιδιών σας ή γιατί απλά είναι περίοδος γιορτών. Κρύψτε τα ή απλά μην αγοράζετε, όχι τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά, καθώς είναι τρομακτικά δύσκολο να αντισταθεί το παιδί στον πειρασμό, ειδικά όταν βρίσκετε μέσα στο ...ντουλάπι.

Σαλάτες

Φροντίστε να υπάρχει πάντα σαλάτα στο τραπέζι και παρακινείστε τα παιδιά να γεμίζουν το μισό τους πιάτο με λαχανικά.

Περιορίστε τα γλυκά

Είναι λογικό να υπάρχουν στο σπίτι γλυκά λόγω των εορτών. Προτιμήστε ωστόσο τα σπιτικά αν αυτό είναι εφικτό και περιορίστε κατά πολύ τα έτοιμα γλυκά.

Άφθονο νερό

Αναψυκτικά όπως και γλυκά φροντίστε να λείπουν από το καθημερινό τραπέζι και αφήστε τα παιδιά να τα απολαύσουν τις ημέρες που έχετε οργανώσει κάποιο γιορτινό τραπέζι στο σπίτι σας.Απεναντίας φροντίστε να πίνουν νερό.

Δραστηριότητες

Βρείτε χρόνο να βγαίνετε με τα παιδιά σας βόλτα έξω ειδικά αν οι δραστηριότητές τους δεν συνεχίζονται τις ημέρες των γιορτών. Πάτε για περπάτημα, τρέξιμο, επίσκεψη σε μουσεία, ή ότι άλλο τους αρέσει, αρκεί να σηκωθούν – και εσείς μαζί- από τον καναπέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved