Επτά θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού.

Επτά θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού ωριμάζει στο πέμπτο έτος της ηλικίας του για αυτό και μέχρι τότε, είναι σημαντικό να το ενισχύσουμε όσο μπορούμε με τις κατάλληλες τροφές, ιδιαίτερα το χειμώνα όπου τα κρυολογήματα και οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους.

Ποια είναι όμως τα θρεπτικά συστατικά και ποιες οι κατάλληλες τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού;

Σίδηρο

Όταν γεννιέται, το μωρό έχει ήδη κάποια ποσότητα σιδήρου «αποθηκευμένη» στον οργανισμό του η οποία και είναι επαρκής για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Το διάστημα αυτό, το μωρό δεν είναι ακόμα σε θέση να πάρει και να αξιοποιήσει το σίδηρο από κάποια τροφή. Από τον έκτο μήνα όμως και έπειτα που σιγά σιγά ξεκινάει τις στερεές τροφές, θα πρέπει να εισάγετε στη διατροφή του και συγκεκριμένες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, με πιο βασική το κόκκινο κρέας.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη δημιουργία αντισωμάτων. Μπορείτε να τη βρείτε στα εσπεριδοειδή και σε διάφορα λαχανικά όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα πορτοκάλια είναι η νούμερο ένα πηγή βιταμίνης C και ιδιαίτερα τον χειμώνα υπάρχουν σε αφθονία.

Βιταμίνη B12

Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν το οξυγόνο και επισπεύδει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών. Η Β6 υπάρχει στο ψωμί ολικής άλεσης και στα μακαρόνια και σε φρούτα όπως η μπανάνα.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων και ενζύμων. Ο οργανισμός του μωρού δυσκολεύεται να αποθηκεύσει το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό, για αυτό και είναι σημαντικό να το προσλαμβάνει μέσω της διατροφής του σε αφθονία. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας.

Ωμέγα-3

Το ωμέγα-3 έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι πολύ χρήσιμο στην καταπολέμηση ασθενειών. Οι πιο κατάλληλες για το μωρό τροφές, πλούσιες σε ωμέγα-3, είναι ο σολομός και τα αυγά.

Πηγή: motherandbaby.com.uk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved