Επτά superfoods ιδανικά για παιδιά

Δείτε ποια είναι και εντάξτε τα άμεσα στη διατροφή του παιδιού σας.

Επτά superfoods ιδανικά για παιδιά

Τα superfoods είναι όλες εκείνες οι τροφές που είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Το κάθε ένα έχει και διαφορετικά οφέλη, η ένταξη όμως όλων στη διατροφή μας, έχει σαν αποτέλεσμα έναν υγιή οργανισμό και ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Ποια είναι τα κατάλληλα superfoods για παιδιά;

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι το μόνο φρούτο με «καλά» λίπη που μπορούν να μειώσουν την κακή χοληστερόλη, η οποία βλάπτει την καρδιά. Επίσης, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και είναι πηγή βιταμίνης Ε, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Blueberries

Τα blueberries είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την χοληστερόλη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της μνήμης.

Βρώμη

Ένα γεύμα με βρώμη προσφέρει ενέργεια και κρατάει το παιδί σας χορτάτο για αρκετή ώρα. Επιπλέον, βοηθάει το σώμα να αποβάλει την «κακή» χοληστερίνη.

Σολωμός

Ο σολωμός περιέχει τα λεγόμενα omega-3s τα οποία προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και συμβάλουν στην καλή διάθεση και μνήμη.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πολύτιμη πηγή σιδήρου, ασβεστίου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α και C. Είναι το ιδανικό λαχανικό για την ανάπτυξη των οστών και του εγκεφάλου.

Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες δεν είναι από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά στην ελληνική διατροφή. Ωστόσο, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, C, & E, σε ασβέστιο και σίδηρο και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Γιαούρτι

Ένα ελληνικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Το γιαούρτι είναι πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και δυναμώνει τα οστά και τα δόντια. Επιπλέον, και το γιαούρτι βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ προστατεύει τα ούλα από τυχόν μολύνσεις.

Πηγή: babycenter.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved