Αυτά είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για ένα μωρό ενός έτους (vid)

Πριν ξεκινήσετε τα στερεά τρόφιμα, το μωρό σας πρέπει να μπορεί να καθίσει (με υποστήριξη), να γυρίσει το κεφάλι του μακριά και να κάνει κινήσεις μασήματος.

Αυτά είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για ένα μωρό ενός έτους (vid)

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας σχετικά με τα στερεά τρόφιμα που θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε το μωρό σας.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με δημητριακά. Αλλά αν το κάνετε, δοκιμάστε ένα δημητριακό με οσμή, ενισχυμένο με σίδηρο και χωρίς γεύση.

Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα σιτηρά και ακόμη και τα καθαρισμένα κρέατα μπορούν να βρίσκονται στο μενού για το μωρό σας. Μπορεί να θέλετε να τις εισαγάγετε μία κάθε φορά για να δείτε πώς το μικρό σας αντιδρά με τη γεύση και την υφή και να βεβαιωθείτε ότι δεν αναπτύσσονται αλλεργίες.

Εάν το μωρό σας δεν θα τα φάει από την αρχή, δοκιμάστε ξανά αργότερα. Τα μωρά πρέπει να απορρίπτουν ένα φαγητό τουλάχιστον 5 έως 10 φορές σε διαφορετικές περιπτώσεις, για να μπορέσετε πραγματικά να πείτε ότι δεν τους αρέσει το φαγητό.

Οι περισσότεροι παιδίατροι λένε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας για να του προσφέρετε αγελαδινό γάλα. Μην δίνετε μέλι σε μωρά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.



Στους 9 περίπου μήνες, το μωρό σας θα είναι σε θέση να πάρει μικρά κομμάτια από το τραπέζι για να φάει.

Έτσι μπορεί να καταναλώσει ώριμα κομμάτια μπανάνας, μαγειρεμένα κομμάτια καρότων, τυρί cottage, καλά μαγειρεμένα ζυμαρικά, ξηρά δημητριακά και ομελέτα.

Αποφύγετε τα σκληρά όπως καραμέλα, τσιπς, ωμά λαχανικά, σταφύλια ή σταφίδες, σκληρό τυρί και ολόκληρα χοιρομέρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved