Βερίκοκα και μωρά: Τα οφέλη τους και συνταγές για να τα δοκιμάσουν (vids)

Διατροφή του μωρού: Κάνει ή όχι να τρώει βερίκοκα;

Βερίκοκα και μωρά: Τα οφέλη τους και συνταγές για να τα δοκιμάσουν (vids)

Τα βερίκοκα είναι δημοφιλή για την υπέροχη γεύση και τη μυρωδιά τους. Αυτά τα φρέσκα φρούτα μπορούν τα παιδιά να τα απολαύσουν τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα. Έχουν μια μοναδική γλυκιά γεύση και τεράστια οφέλη για την υγεία τους.

Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «χρυσά αυγά του ήλιου».

Πότε μπορεί ένα μωρό να φάει βερίκοκα;

Τα βερίκοκα μπορούν να μπουν νωρίς στο διατροφολόγιο των παιδιών λόγω της παρουσίας αρκετών απαραίτητων θρεπτικών ουσιών που περιέχουν και απαιτούνται για την ορθή ανάπτυξή τους. Τα παιδιά μπορούν να καταναλώσουν τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα βερίκοκα από την ηλικία των έξι μηνών ή και αργότερα (θα πρέπει να είναι σύμφωνος και ο παιδίατρος).

Βερίκοκα και μωρά - Διατροφική αξία:

Τα βερίκοκα περιέχουν φυτοχημικά που ονομάζονται καροτενοειδή, τα οποία προσδίδουν ένα όμορφο χρώμα στα φρούτα. Τα βερίκοκα περιέχουν επίσης ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο και επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή φυσικών σακχάρων όπως της φρουκτόζης, της γλυκόζης, της μαλτόζης και της σακχαρόζης. Επίσης τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως Α, Β, C, Ε και Κ, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα απαραίτητα μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και νάτριο.

Βερίκοκα και μωρά: Οφέλη

Τα βερίκοκα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα. Δείτε παρακάτω μερικά από τα οφέλη στην ανάπτυξη του παιδιού:

1. Ανάπτυξη εγκεφάλου: Δεδομένου ότι τα βερίκοκα είναι πλούσιες πηγές θρεπτικών ουσιών, βοηθούν στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία του εγκεφάλου και συνεπώς στη συνολική ανάπτυξή του.

2. Εύκολη πέψη: Τα βερίκοκα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην εύκολη και καλύτερη πέψη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, όπως η κυτταρίνη και η πηκτίνη.

3. Αναιμία: Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και έτσι η κατανάλωσή τους βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας.

4. Όραση: Τα βερίκοκα περιέχουν, βιταμίνη Α, καροτενοειδή και ξανθοφύλλη, τα οποία αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την προστασία του αμφιβληστροειδή και τη διατήρηση της σωστής υγείας των ματιών.

5. Αντιοξειδωτικά: Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε πολλά αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, κατεχίνες, κουμαρικό οξύ και άλλα.

Συνταγές με βερίκοκα για μωρά: Δείτε μερικές στο βίντεο που ακολουθεί

Συνταγή #1



Συνταγή #2



Συνταγή #3



πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved