Ποιες τροφές δίνουν ενέργεια στα παιδιά το καλοκαίρι (vid + pics)

Διατροφή του παιδιού το καλοκαίρι: Ποιες τροφές είναι υγιεινές και του δίνουν ενέργεια;

Ποιες τροφές δίνουν ενέργεια στα παιδιά το καλοκαίρι (vid + pics)

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, τα παιδιά δεν έχουν την ίδια διάθεση για φαγητό. Φυσικά δεν λένε ποτέ όχι σε παγωτά, χυμούς και αναψυκτικά, που όμως δεν τους προσφέρουν παρά μόνο έξτρα θερμίδες.

Επειδή λοιπόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παιδιά καταναλώνουν αρκετή ενέργεια είτε στη θάλασσα είτε παίζοντας, θα πρέπει και η διατροφή τους να είναι ισορροπημένη και υγιεινή.

Αρχικά δεν θα πρέπει να παραλείπουν τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας, όπως το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό.

Οι μερίδες λόγω ζέστης, πρέπει να είναι μικρές και τα φαγητά όχι βαριά. Επίσης, το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να μάθει το παιδί να τρώει πολλά φρούτα, που είναι άλλωστε και της εποχής.

Δείτε ποιες τροφές είναι υγιεινές και δίνουν ενέργεια στο παιδί.

Καρπούζι

kaspoyzi

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει τα μάτια και ενισχύει το ανοσοποιητικό, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Περιέχει επίσης κάλιο που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης, αλλά και φυτικές ίνες βοηθούν το έντερο και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.

Ντομάτα

tomatoes

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν την σκελετική υγεία.Μια μεσαία ντομάτα δίνει μόλις 22 θερμίδες και περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων.

Δείτε τις υπόλοιπες τροφές στη gallery που ακολουθεί ενώ στο βίντεο θα δείτε ιδέες για καλοκαιρινά παιδικά γεύματα:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved