Πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας να τρώνε ή όχι; (vid)

Να γιατί δεν πρέπει να πιέζετε τα παιδιά σας να τρώνε!

Πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας να τρώνε ή όχι; (vid)

Να αφήσουμε τα παιδιά μας ελεύθερα να τρώνε ακριβώς όσο χρειάζονται, μας προτρέπει ο παιδίατρος Διαγόρας Ζαργάνης, κόντρα σε μια διαδεδομένη συνήθεια που αναπτύσσουν πολλές Ελληνίδες μαμάδες.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, ο ειδικός, αν τα αφήσουμε ελεύθερα, θα κάνουν μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή! Αντιθέτως αν πιέσουμε τα παιδιά, θα τα οδηγήσουμε στο να φάνε μονόπλευρα, λιγότερο ή περισσότερο, παροξυσμικά, βουλιμικά ή να κάνουν περιόδους νηστείας. Σύμφωνα με τον γιατρό, δουλειά της μαμάς είναι να προσφέρει φαγητό και όχι να ταΐσει.

Πολύ συχνά στην ελληνική οικογένεια, ωστόσο, το παιδί εισπράττει την εντύπωση ότι καλό παιδί είναι αυτό που τρώει όλο το φαγητό του. Στην αρχή αντιστέκεται, αλλά μετά, στην ηλικία των 5-8, αρχίζει πλέον να πιέζει τον εαυτό του να τρώει.

Στο βίντεο, ο παιδίατρος Διαγόρας Ζαργάνης μας δίνει απλές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε το παιδί μας να φάει χωρίς πιέσεις, ενώ σημειώνει ότι αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει και να μας κάνει να απευθυνθούμε στον γιατρό είναι το παιδί που δεν τρώει συστηματικά και χάνει βάρος.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved