Βούτυρο: Τα οφέλη για την υγεία των παιδιών

Σκέφτεστε να συμπεριλάβετε το βούτυρο στη διατροφή του παιδιού σας, αλλά δεν ξέρετε αν θα ήταν ασφαλές για αυτό ή όχι;

Βούτυρο: Τα οφέλη για την υγεία των παιδιών

Το βούτυρο είναι φιλικό και θρεπτικό φαγητό εάν καταναλώνεται με μέτρο. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα παιδιά αγαπούν το βούτυρο. Είναι ευπροσάρμοστο και πηγαίνει με πολλά είδη τροφίμων και συνταγών. Το καλύτερο βούτυρο για τα παιδιά θα είναι ακατέργαστο ή βιολογικό βούτυρο. Η παστερίωση καταστρέφει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε αντίθεση με το βιολογικό.

Οφέλη για τα παιδιά

Οι ιδιότητες υγείας του βουτύρου είναι γνωστές για γενιές. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη για την υγεία του βουτύρου για τα παιδιά. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

Υψηλό σε θρεπτικά συστατικά

Το βούτυρο είναι μια μεγάλη πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών όπως η βιταμίνη Α, D, E και K. Ναι, το βούτυρο είναι αρκετά υψηλό σε λίπη. Αλλά ακόμη και τα λίπη είναι απαραίτητα για την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα των υδατοδιαλυτών βιταμινών. Χωρίς λίπος, το παιδί σας δεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε θρεπτική αξία από το φαγητό που τρώει.

Πηγή υγιεινών μετάλλων

Το βούτυρο περιέχει ίχνη ζωτικών μετάλλων όπως το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το χρώμιο. Τα μέταλλα χρησιμεύουν ως αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και προστατεύουν το παιδί σας από επιβλαβείς λοιμώξεις.

Βελτιώνει την πέψη

Το βούτυρο περιέχει ουσίες που αποτρέπουν τη μόλυνση του εντέρου στα παιδιά βοηθώντας την πέψη.

Καλή πηγή υγιεινής χοληστερόλης

Το βούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινής χοληστερόλης. Η υγιής χοληστερόλη είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Βοηθά στην σύνθεση των φυσικών στεροειδών στο σώμα. Προστατεύει το σώμα από τις καρδιακές παθήσεις, τις ψυχικές ασθένειες και ακόμη και τον καρκίνο.

Πηγή: MomJunction

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved