Αυτές οι πέντε τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφολόγιο του παιδιού σας!

Τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφολόγιο των παιδιών σας!

Αυτές οι πέντε τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφολόγιο του παιδιού σας!

Από την ηλικία των έξι μηνών, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να τρώει πολλά διαφορετικά τρόφιμα. Το μωρό σας θα ωφεληθεί εάν προσπαθήσετε να εισάγετε στη διατροφή του μια ποικιλία γεύσεων και υφών νωρίτερα και όχι αργότερα.

Με αυτή την ποικιλία τροφίμων, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται. Και θα μπορούσατε να το ξεκινήσετε με μια υγιεινή διατροφή που διαρκεί μια ζωή. Λοιπόν, τι θα πρέπει να τρώει το μωρό σας; Εδώ είναι τα πέντε καλύτερα τρόφιμα για το μωρό σας.

Λαχανικά

Δώστε στο μωρό σας μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών αμέσως μόλις αρχίσετε τον απογαλακτισμό. Τα λαχανικά προσθέτουν χρώμα, υφή και ποικιλία στα γεύματά του. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τα λαχανικά βοηθούν την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία κατά ορισμένων ασθενειών μακροπρόθεσμα.

Ψάρια

Το ψάρι είναι ιδιαίτερα καλό για το μωρό σας. Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια, ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια, είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας.

ti na troei ena paidi trofes

Πουλερικά και κόκκινα κρέατα

Το κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα βιταμίνης D. Όταν το μωρό σας είναι έξι μήνες ή επτά μήνες, τα αποθέματα σιδήρου που δημιούργησε όταν ήσασταν έγκυος αρχίζουν να εξαντλούνται. Έτσι είναι σημαντικό να εισάγετε άλλες πηγές σιδήρου στα γεύματά του.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι μια άλλη καλή πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου. Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα σε μια απαλή υφή που το μωρό σας θα μπορέσει να διαχειριστεί και είναι καλό υποκατάστατο για το κρέας ή τα ψάρια. Εάν το μωρό σας τρώει μια χορτοφαγική διατροφή, προσπαθήστε να του δώσετε φασόλια, φακές ή ρεβίθια, δύο φορές την εβδομάδα

Γάλα

Αν και το μωρό σας τρώει στερεά τρόφιμα, το καθημερινό γάλα του εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό φαγητό με πλούσια πηγή ασβεστίου και άλλων θρεπτικών ουσιών. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την εισαγωγή στερεών τροφών, το μωρό σας θα τρώει πολύ μικρές ποσότητες τροφής, πιθανώς μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο κουταλάκια του γλυκού ανά γεύμα. Θα εξακολουθεί να παίρνει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του από το γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved