Μωρό: Πότε μπορείτε να εισάγετε φράουλες στη διατροφή του

Οι φράουλες είναι χυμώδεις και γευστικές και πλούσιες σε πολυβιταμίνες και μέταλλα.

Μωρό: Πότε μπορείτε να εισάγετε φράουλες στη διατροφή του

Οι φράουλες πρέπει να εισάγονται στη διατροφή των βρεφών μόνο μετά τους 12 μήνες. Καλό είναι να τις εισάγετε ξεχωριστά από άλλα νέα τρόφιμα στη δίαιτα του μωρού σας ώστε να διαπιστώσετε αν τυχόν εμφανίσει οποιαδήποτε αντίδραση. Καλό είναι επίσης πριν να έχετε ζητήσει και τη γνώμη του γιατρού σας.

Οφέλη

Οι φράουλες είναι φυσικά πλούσιες σε ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Ο καρπός τους είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που βοηθούν στο να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές. Ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνει την αντίσταση του μωρού σε πολλά παθογόνα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες.

Βελτιώνουν το νευρικό σύστημα: Οι φράουλες προσφέρουν πολλά οφέλη στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Κάνουν καλό στο κυκλοφορικό σύστημα: Το κάλιο, που υπάρχει σε αφθονία στις φράουλες, είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία του μωρού. Βοηθάει να αναπτυχθούν τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύει τη συνολική ευεξία του κυκλοφορικού συστήματος.

Πώς να επεξεργαστείτε τις φράουλες

Βήμα 1: Πλύνετε τις φράουλες σε ένα μείγμα τριών μερών νερού και ενός μέρους ξιδιού. Καθώς ο καρπός αναπτύσσεται κοντά στο έδαφος, τα βακτηρίδια του εδάφους μπορούν να μεταφερθούν στα φρούτα. Το ξίδι βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων χωρίς να καταστρέφει τα φρούτα ή να επηρεάζει τη γεύση του.

Βήμα 2: Μετά τον καθαρισμό με το μίγμα νερού-ξιδιού, ξεπλύνετε τις φράουλες με καθαρό νερό. Κόψτε το στέλεχος και τα φύλλα και τεμαχίστε τα φρούτα σε τέσσερα κομμάτια (τετράγωνα).

Βήμα 3: Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον ατμό για 3-4 λεπτά. Ο ατμός είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτούν, αφού διατηρεί το σχήμα και το θρεπτικό περιεχόμενο του φρούτου.

Βήμα 4: Ανακατέψτε τις φράουλες όταν κρυώσουν. Προσθέστε νερό στο μείγμα για να αραιωθεί η συνοχή. Ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι και ορατοί σπόροι που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού για το μωρό.

Δοκιμάστε τον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να το καταπιείτε. Εάν μπορείτε να καταπιείτε τον πολτό χωρίς να αισθάνεστε μικρά κομμάτια, τότε είναι ασφαλές για το μωρό σας. Μπορείτε να συνδυάσετε τον πολτό με λίγο επιπλέον νερό και για επιπλέον χρόνο για να κάνετε νόστιμο χυμό φράουλας για το μωρό.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες φράουλες για αυτή τη διαδικασία, αλλά τις ξεπαγώστε πολύ πριν από την επεξεργασία. Ο πολτός μπορεί να προστεθεί σε διάφορες άλλες παιδικές τροφές ή να αναμιχθεί σε συνδυασμό με άλλα φρούτα για να φτιάξετε νόστιμο πουρέ φρούτων.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες έχουν αναμειχθεί καλά καθώς μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο πνιγμού για το μωρό. Σπόροι φράουλας είναι τραχύς και τείνουν να κολλήσουν στα τοιχώματα του λαιμού του μωρού. Συνεπώς, πάντα να καθαρίζετε την φράουλα μέχρι να είναι μαλακή.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved