Ζάχαρη στη διατροφή του μωρού: Απαντήσεις στις ερωτήσεις των γονιών

Τα έτοιμα φαγητά για ενήλικες και μεγάλα παιδιά έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη.

Ζάχαρη στη διατροφή του μωρού: Απαντήσεις στις ερωτήσεις των γονιών

Αυτόματα αυτό το καθιστά ακατάλληλο για βρέφη. ... Αν αγοράσετε κάποιο προπαρασκευασμένο φαγητό για το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για μωρά, αντί νήπια ή μεγαλύτερα παιδιά. Και ποτέ μην μοιράζεστε τα έτοιμα φαγητά με το μωρό σας.

Μπορώ να δώσω ζάχαρη στο μωρό μου;

Δεν χρειάζεται να δώσετε ζάχαρη στο μωρό σας μέχρι την ηλικία ενός έτους. Εάν θέλετε να εισαγάγετε ζάχαρη, περιορίστε τη σε λιγότερο από 1 γραμμάριο ανά ημέρα για βρέφη ηλικίας άνω των 6 μηνών. Ωστόσο, είναι καλύτερα να αποφύγετε τη ζάχαρη για βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους. ... Ακόμα και οι χυμοί φρούτων που χορηγούνται σε μωρά πρέπει να αραιωθούν για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε ζάχαρη

paidi kai zaxari 2

Γιατί τα μωρά δεν πρέπει να καταναλώνουν ζάχαρη ή αλάτι;

Αλάτι και ζάχαρη. ... Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι στο φαγητό του μωρού σας. Τα μωρά χρειάζονται μόνο πολύ μικρή ποσότητα αλατιού, λιγότερη από 1g την ημέρα έως ότου είναι 12 μήνες. Οι νεφροί του μωρού σας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν περισσότερο αλάτι από αυτό.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα μωρό να κατανάλωσε ζάχαρη;

Όταν το μωρό σας είναι περίπου έξι μηνών, μπορείτε να τον εισαγάγετε σε μια ποικιλία τροφίμων. Το να προσφέρετε στο μωρό σας μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι έχει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Πώς θα χειριστώ την έντονη και καθημερινή επιθυμία του παιδιού μου για γλυκό;

  • Προσφέρετε στα παιδιά σπιτικά γλυκά και όχι αγορασμένα απ΄ έξω. Τα σπιτικά γλυκά έχουν καλύτερης ποιότητας υλικά και συνήθως είναι χαμηλότερα σε θερμίδες και ζάχαρη.
  • Αναζητήστε εναλλακτικές συνταγές γλυκών που προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λιγότερο λίπος και ζάχαρη.

Προσπαθήστε να μην δώσετε στα μωρά σας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή αλάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved