Σοκολάτα: Οφέλη και πότε μπορείτε να τη δώσετε στο μωρό σας

Όλοι αγαπάμε τη σοκολάτα, τα παιδιά ποτέ δεν τη χορταίνουν.

Σοκολάτα: Οφέλη και πότε μπορείτε να τη δώσετε στο μωρό σας

Σε ο,τι αφορά τα μωρά και το πότε μπορείτε να του δώσετε να δοκιμάσει την πρώτη του σοκολάτα καλό είναι να περιμένετε έως ότου συμπληρώσει τους 24 μήνες επειδή το πεπτικό του σύστημα μπορεί μέχρι τότε να μην έχει αναπτυχθεί αρκετά. Η σοκολάτα περιέχει επίσης καφεΐνη και θεοβρωμίνη, η οποία είναι μια ένωση που σχετίζεται με την καφεΐνη. Η θεοβρωμίνη έχει μόνο το ένα δέκατο από την επίδραση της καφεΐνης και είναι ένα ασθενές διεγερτικό. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στη σοκολάτα είναι συχνά ανησυχητική, ακόμη και για τα βρέφη ηλικίας άνω των έξι μηνών, τα οποία μπορούν να τρώνε και άλλα στερεά τρόφιμα.

Είναι η σοκολάτα καλή για το μωρό σας;

Η σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει το μωρό σας με περισσότερους από έναν τρόπους.

Υποστηρίζει λειτουργίες του εγκεφάλου: Οι ενώσεις που ονομάζονται φλαβανόλες, που βρίσκονται στη σοκολάτα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της λειτουργίας της μνήμης ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις γενικές γνωσιακές δυνατότητες.

Είναι χρήσιμη στο κυκλοφορικό σύστημα: Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας έχει δείξει ότι βελτιώνει την απόδοση της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Οι φλαβανόλες που βρίσκονται στη σοκολάτα προλαμβάνουν επίσης την δημιουργία θρόμβων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθάει στη μείωση της βλάβης των κυττάρων: Η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία απαντώνται και σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά ελαχιστοποιούν τη φυσική βλάβη των κυττάρων και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων κυτταρικών λειτουργιών.

Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση: Η σοκολάτα διεγείρει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι δημιουργούν ένα αίσθημα ευτυχίας στο άτομο. Μια άλλη ένωση που ονομάζεται σεροτονίνη, η οποία είναι γνωστό ότι συνεισφέρει αισθήματα ευεξίας και ευτυχίας, περιέχεται στη σοκολάτα.

Μειώνει τα κακά επίπεδα χοληστερόλης: Καλό να γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (την «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL χοληστερόλη («καλή» χοληστερόλη).

Πώς να δώστε τη σοκολάτα στο μωρό σας

Ειδικοί παιδίατροι συστήνουν το γάλα σοκολάτας, το οποίο είναι ίσως η ασφαλέστερη μορφή σοκολάτας για τα μωρά. Ο λόγος είναι ότι, κατά μέσο όρο, ένα προκατασκευασμένο, συσκευασμένο γάλα σοκολάτας περιέχει μόνο 5mg καφεΐνης ανά 8oz (226gm) σε σύγκριση με 160mg που βρίσκονται σε μαύρη σοκολάτα με το ίδιο βάρος (10). Ακόμη και η σοκολάτα γάλακτος περιέχει περίπου 48mg καφεΐνης σε 8oz. Επομένως, ένα μωρό θα έχει λιγότερη πρόσληψη καφεΐνης όταν καταναλώνει γάλα σοκολάτας από ένα μπαρ σοκολάτας. Όταν επιλέγετε έτοιμο γάλα σοκολάτας για το μωρό, επιλέξτε ένα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και ενισχυμένο με θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: Momjunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved