Πότε το μωρό μου μπορεί να πιει νερό;

Μια απορία που όλες οι μαμάδες έχουν.

Πότε το μωρό μου μπορεί να πιει νερό;

Γενικά, όπως αναφέρουν οι παιδίατροι, το μωρό μας δεν πρέπει να πίνει νερό μέχρι να είναι περίπου 6 μηνών. Μέχρι τότε, παίρνει όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται από το μητρικό γάλα.

Σε ηλικία 6 μηνών, μπορεί να πιεί γουλιές νερό όταν διψάσει. Μην το παρακάνετε, όμως, ή μπορείτε να του δώσετε μια γερή ποσότητα γάλακτος.

Μετά τα πρώτα του γενέθλια, όταν το μωρό αρχίσει να τρώει στερεά και να πίνει πλήρες γάλα, μπορείτε να το αφήσετε να πίνει τόσο νερό όσο του αρέσει.

Γιατί δεν είναι ασφαλές να δώσετε νερό σε μωρά 6 μηνών και νεότερα;

Όπως αναφέρει το babycenter.com το να δώσετε σε ένα μωρό ηλικίας κάτω των 6 μηνών πάρα πολύ νερό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος του να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος. Μπορεί επίσης να του περιορίζει την επιθυμία του για φαγητό

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα μωρό που πίνει πολύ νερό μπορεί να αναπτύξει μια κατάσταση γνωστή ως δηλητηρίαση από το νερό, η οποία μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

Η δηλητηρίαση με νερό συμβαίνει όταν υπερβολικό νερό αραιώνει τη συγκέντρωση νατρίου στο σώμα, ανατρέποντας την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και προκαλώντας πρήξιμο στους ιστούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved