Αυτό είναι το μυστικό μου για να μην αρρωσταίνει η κόρη μου

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για την υγεία του παιδιού του, έτσι και εγώ.

Αυτό είναι το μυστικό μου για να μην αρρωσταίνει η κόρη μου

Η Νικόλ θέλω να τρώει υγιεινά και να έχει μια ισορροπημένη διατροφή, πράγματα απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξή της. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, όπως όλα τα παιδιά έτσι και εκείνη, κάποιες φορές δεν θέλει να βλέπει, ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα, ούτε κίτρινα λαχανικά.

Για να μην μιλήσω για τα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού, που κάθε φορά που τα βλέπει μπροστά της είναι σαν να της κάνω χίλια βασανιστήρια μαζί. Και να η γκρίνια και να το κλάμα και να η αηδία, για να μην σχολιάσω το «μαμά σούρωσέ τον σε παρακαλώ», όταν βλέπει τις ίνες στο χυμό της.

Όσες τραβάτε ό,τι τραβάω καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είμαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και προσπαθώ η κόρη μου να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα για εκείνη συστατικά και περισσότερο τώρα, που οι ιώσεις είναι στο αποκορύφωμά τους, που η γρίπη έχει κάνει την εμφάνισή της, που η γαστρεντερίτιδα «θερίζει» και που η καταρροή και η μύξα έχουν γίνει η δεύτερη φύση των παιδιών.

Για παράδειγμα θα φάει ένα καλό πρωινό με γάλα και δημητριακά ή γάλα με μια φέτα με σοκολατένιο ταχίνι. Στο σχολείο θα της δώσω και για τα τρία διαλείμματα κολατσιό, για παράδειγμα σταφίδες με σοκολάτα, σπιτικό κέικ και αποξηραμένα δαμάσκηνα, σπιτικό μεσημεριανό (μένει βλέπετε ολοήμερο), ο χυμός και ένα φρούτο έχουν γίνει ρουτίνα μετά το σχολείο, για απογευματινό και λίγο πριν τα αγγλικά ή το μπαλέτο θα φάει μια σπιτική μπάρα δημητριακών και για βραδινό ένα γιαούρτι.

Βέβαια για να έχει ενέργεια όλη τη μέρα και για να είμαι σίγουρη ότι έχει λάβει ό,τι χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός της όταν οι ιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους, προαρμόζω τη διατροφή της «κρύβοντας» δύο κουταλάκια του γλυκού Alvityl Multivitamin, ένα συμπλήρωμα βιταμινών, που μου πρότεινε η Γιώτα η φαρμακοποιός μου στο γιαούρτι της ή το χυμό της. Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν λαμβάνουν μεσώ της διατροφής τους όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και για τα παιδιά που δεν έχουν πολύ όρεξη για φαγητό.

Στο παρελθόν, η Νικόλ δεν έτρωγε σχεδόν τίποτε. Ήταν αυτό που λέμε «λιτοδίαιτη» και αρρώσταινε συνεχώς. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που αναζήτησα κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για εκείνη και αυτό είναι και το μυστικό μου. Ο συνδυασμός όλων εκείνων που της μαγειρεύω και της φτιάχνω στο σπίτι, τα φρούτα (όσα τρώει με το ζόρι), ο χυμός, τα δημητριακά και τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με τις πολυβιταμίνες, με έχουν βοηθήσει να κρατήσω έξω από την πόρτα τις εποχικές ιώσεις το χειμώνα και γενικότερα την κούραση και την εξάντληση τους υπόλοιπους μήνες που βλέπω να πέφτουν οι επιδόσεις της στο σχολείο ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί φυσικά να παράγει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ως γονείς ότι τα παιδιά μας θα λάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Να διασφαλίσω ότι η μικρή μου θα λάβει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή λοιπόν και μια πολυβιταμίνη, είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν όλα τα απαραίτητα εκείνα συστατικα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά, να έχουν ενέργεια και πάνω απ' όλα υγεία.

Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε ότι ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, αντιστέκεται απέναντι στις ιώσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved