Είναι ασφαλές για το παιδί σας να πίνει τσάι;

Τα μικρά παιδιά συνίσταται να καταναλώνουν τσάι από βότανα καθώς δεν περιέχουν καφεΐνη.

Είναι ασφαλές για το παιδί σας να πίνει τσάι;

Το πράσινο τσάι διαθέτει στοιχεία καταπολέμησης ασθενειών που ονομάζονται κατεχίνες, τα οποία προστατεύουν το παιδί σας από μολυσματικά μικρόβια. Πριν να δώσετε τσάι στο παιδί σας καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο και να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη σωστή δοσολογία.

Ποια είναι η σωστή ηλικία

Τα μικρά παιδιά συνιστάται να καταναλώνουν τσάι από βότανα καθώς δεν περιέχουν καφεΐνη. Το παιδί σας δεν πρέπει να πίνει πράσινο ή μαύρο τσάι μέχρι τα 12 ή 13. Τα μικρά παιδιά ηλικίας 4-5 ετών πρέπει να πίνουν τσάγια που δεν περιέχουν καφεΐνη και δεν είναι πολύ ζεστά.

Οφέλη

Διαβάστε μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού, για τις οποίες θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε το τσάι στη διατροφή του παιδιού σας:

Άγχος
Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών πάσχουν από προβλήματα άγχους σε νεαρή ηλικία. Όταν το παιδί σας αντιμετωπίζει τεράστια πίεση στο σχολείο, λόγω του ανταγωνισμού ή πίεσης από συμμαθητές τους, μπορείτε να του προσφέρετε ένα φλιτζάνι τσάι. Η κατανάλωση τσαγιού βοηθάει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση.

Κολικοί
Τα βρέφη που πάσχουν από κολικό μπορεί να πιούν λίγο χλιαρό τσάι για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα. Ορισμένοι γιατροί συμβουλεύουν επίσης τις μητέρες που θηλάζουν να πιούν ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι, έτσι ώστε τα μωρά τους που έχουν κολικούς να αναρρώσουν.

Δυσκοιλιότητα
Τα παιδιά που πάσχουν από δυσκοιλιότητα μπορούν επίσης να βοηθηθούν πίνοντας μικρή ποσότητα τσαγιού κάθε μέρα. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τσάι από λιναρόσπορο. Μπορείτε να αναμίξετε ¼ φλιτζάνι τσαγιού λιναρόσπορου με χυμό φρέσκου πορτοκαλιού ή μήλου.

Βήχας
Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι βοηθάει να καταπολεμήσετε τον βήχα και το κοινό κρυολόγημα ή μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από έναν οξύ πονοκέφαλο. Για έναν βήχα με ρινική συμφόρηση δοκιμάστε τσάι από γλυκόριζα ή καλαμπόκι. Το παιδί σας μπορεί επίσης να πιει τσάι μέντας, το οποίο χρησιμεύει ως ήπιο κατασταλτικό του βήχα.

Πυρετός
Όταν το παιδί σας υποφέρει από υψηλό πυρετό μπορεί να πιει ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι για να ξεπεράσει τα ρίγη και να ενισχύσει τη γρήγορη εφίδρωση. Βοηθά στη μείωση της έντασης και της διάρκειας του πυρετού. Μερικά τσάγια που βοηθούν σε αυτή την περίπτωση είναι από μέντα, γλυκόριζα, λεμόνι και χαμομήλι. Όταν το παιδί σας είναι πάνω από δύο ετών μπορείτε να δίνετε στο παιδί σας τσάι τέσσερις φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια ενός υψηλού πυρετού. Σερβίρετε το τσάι ζεστό τόσο όσο το παιδί σας να μπορεί να το ανεχθεί.

Ναυτία
Παιδιά που πάσχουν από ναυτία λόγω αναστάτωσης στο στομάχι ή λοίμωξης στον πεπτικό σωλήνα μπορεί να βρουν ανακούφιση σε ένα αναζωογονητικό τσάι όπως το τσάι από τζίντζερ. Η ναυτία συχνά προκαλεί αφυδάτωση και ένα φλυτζάνι τσάι κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο. Για τη θεραπεία της οξείας ναυτίας μπορείτε να δίνετε στο παιδί μισό φλιτζάνι τσάι τζίντζερ τρεις φορές την ημέρα για τις αρχικές 24 ώρες. Το τζίντζερ βοηθά και στη ναυτία που προκαλείται από την κίνηση πχ με αυτοκίνητο οπότε πριν από ένα ταξίδι μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας ένα χλιαρό φλιτζάνι.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved