Μέλι: Τα οφέλη στη διατροφή των παιδιών μας (vid)

Τι προσφέρει το μέλι σε ένα παιδί;

Μέλι: Τα οφέλη στη διατροφή των παιδιών μας (vid)

Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.

Οι δοκιμές του μωρού μας σε μια ποικιλία από νέα τρόφιμα και υφές είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του πρώτου έτους της ζωής τους.

Το μέλι είναι από τη φύση του γλυκό και ήπιο σε γεύση, έτσι ώστε οι γονείς να το επιλέγουν ως ένα φυσικό τρόπο για να γλυκάνουν διάφορες τροφές και ροφήματα αποφεύγοντας τη ζάχαρη. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να περιμένουμε μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού για να εισάγουμε το μέλι στη διατροφή τους.

Το μέλι έχει μια σειρά από διατροφικά οφέλη που το μωρό μπορεί να απολαύσει μετά την ηλικία των 12 μηνών. Περιέχει ιχνοστοιχεία: ένζυμα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά.

Το μέλι αποτελείται από 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό (1 κουταλιά της σούπας μέλι αποδίδει στον οργανισμό 64Κcal). Έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες στο μέλι που το καθιστούν πολύτιμη τροφή. Περιέχει νερό σε ποσοστό 16%, οργανικά οξέα (δεκαοκτώ τον αριθμό), πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία σε μικρές ποσότητες (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.ά.), ένζυμα, συμπλέγματα πρωτεϊνών, βιταμίνες (Β2, Β6, C, D, E, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ κ.ά), φυσικές αρωματικές ουσίες κ.ά.

Η διατροφική αξία του μελιού εξαρτάται από τις πηγές, καθώς υπάρχουν πάνω από 320 ποικιλίες. Tο μέλι είναι επίσης πιο γλυκό από την κανονική ζάχαρη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια υπέροχη και νόστιμη συνταγή με μέλι



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved