Πορτοκάλι: Από πότε μπορείτε να το δώσετε στο μωρό σας και ποια τα οφέλη του

Μια από τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους είναι και το πορτοκάλι.

Πορτοκάλι: Από πότε μπορείτε να το δώσετε στο μωρό σας και ποια τα οφέλη του

Το μητρικό γάλα αποτελεί σημαντική πηγή τροφής για βρέφη για τους πρώτους έξι μήνες. Μετά από αυτή την ηλικία, πρέπει να αρχίσετε να δίνετε στερεά τρόφιμα μαζί με το μητρικό γάλα.

Φυσικά, θα πρέπει πρώτα θα πρέπει να σκεφτείτε τα φρούτα και τα λαχανικά. Μια από τις υγιεινές διατροφικές επιλογές των φρούτων είναι το πορτοκαλί.

Από πότε όμως τα μωρά κάνει να καταναλώνουν πορτοκάλια;

Βάλτε το πορτοκάλι στη διατροφή του παιδιού σας κοντά στον 12ο μήνα της ζωής του. Μέχρι τότε το στομαχάκι του μπορεί να μην είναι ικανό να αντέξει τα οξέα του πορτοκαλιού. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει στο μωρό εξανθήματα, πρήξιμο, αναπνευστικά προβλήματα, διάρροια ή ναυτία κ.ά. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν εντός δύο ωρών μετά την κατανάλωση του φρούτου.

Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για όλα τα παιδιά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα αν το μωρό σας δεν έχει παρουσιάσει στο παρελθόν άλλου είδους αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμα. Καλό είναι πάντως σε κάθε περίπτωση πριν δώσετε το καινούργιο φρούτο στο μωρό να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Τα οφέλη από το πορτοκάλι

Είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για τα μωρά.

Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος του μωρού σας.

Μπορούν να βοηθήσουν να μειωθούν οι πιθανότητες δυσκοιλιότητας καθώς έχουν υψηλή σε φυτικές ίνες. Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού που αραιώνεται με νερό βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της διάρροιας.

Τα μωρά τείνουν να έχουν ραχίτιδα καθώς μεγαλώνουν εξαιτίας της έλλειψης φωσφόρων και ασβεστίου.

Τα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη θεραπεία του κρυολογήματος και του βήχα.

Πώς να δώσετε το πορτοκάλι στο μωρό σας

Σερβίρετε το φρούτο όπως είναι σε μικρές φέτες. Ξεφλουδίστε τις μεμβράνες που καλύπτουν το πορτοκάλι πριν το σερβίρετε. Αποφύγετε τον εμπορικό χυμό πορτοκαλιού ή τον πολτό, καθώς περιέχει συντηρητικά και πρόσθετα ζάχαρα. Καλύτερο είναι να προσφέρετε σπιτικό χυμό στο μικρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved