Τι θα φάμε σήμερα μανούλα;

Όπως ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, η καθημερινότητα κάθε μαμάς, θυμίζει αγώνα δρόμου.

Τι θα φάμε σήμερα μανούλα;

Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα μικρά μας!

Ανακαλύπτουμε συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τα ενθουσιάσουν, αναζητούμε διαρκώς νέες εμπνευσμένες ιστορίες που θα κινήσουν το ενδιαφέρον τους και φυσικά τους μαγειρεύουμε. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο πιο γλυκός τρόπος, μέσω του οποίου εκφράζουμε την αγάπη και τη φροντίδα μας…

Παρόλα αυτά, αρκετές φορές ο χρόνος δεν μας επιτρέπει να κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις για να περιποιηθούμε τα παιδάκια μας, ακόμα και τις ημέρες που είμαστε πολύ πιεσμένες χρονικά. Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μας βοήθησαν να οργανώσουμε το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα και σου προτείνουμε να τις δοκιμάσεις!

kotoparizaki 1

Νόστιμα και εύκολα DIY σνακ!

Τι γίνεται λοιπόν εκείνες τις ημέρες που αργούμε να επιστέψουμε από το γραφείο ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση; Το ερώτημα «τι θα φάνε τα παιδιά» επανέρχεται και μας προβληματίζει. Αυτό που ξεχνάμε όμως είναι ότι πλέον έχουμε πολλές θρεπτικές επιλογές στη διάθεσή μας.

Αρκεί φυσικά, να επιτρέψουμε στα μικρά μας να αναλαμβάνουν μερικές ευθύνες, και να μην περιμένουν τα πάντα από εμάς. Είναι σημαντικό να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται και να μπορούν να αναλάβουν απλές διαδικασίες, που θα τους επιτρέψουν να είναι περισσότερο ανεξάρτητα. Η προετοιμασία ενός εύκολου σνακ για παράδειγμα, όπως το κλασικά και αγαπημένο τοστάκι για παράδειγμα, είναι κάτι εύκολο, που θα τους χαρίσει την αυτονομία τους, ακόμα και όταν δεν είσαι δίπλα τους.

kotoparizaki 2

Γέμισε το ψυγείο με υγιεινές επιλογές

Πώς, όμως, θα ξέρεις ότι το μικρό σου θα κάνει υγιεινές επιλογές και δεν θα καταλήξει να τρώει πατατάκια; Απλώς γέμισε το σπίτι με υγιεινά τρόφιμα. Έτσι, ανά πάσα στιγμή, ανοίγοντας το ψυγείο, θα μπορεί να βρει νόστιμες και θρεπτικές επιλογές, που θα του χαρίσουν ενέργεια και θα του προσφέρουν τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Προσφέροντάς του διαρκώς ποιοτικές τροφές, υψηλής θρεπτικής αξίας θα του μάθεις πολύ εύκολα να αγαπά την υγιεινή διατροφή. Φρούτα, λαχανικά, υλικά για τοστ, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά είναι μόλις μερικά από τα τρόφιμα που πρέπει να βρίσκονται πάντα στην κουζίνα σου. Με αυτά σε λίγα μόλις λεπτά το αγγελούδι σου θα ετοιμάσει κάτι γρήγορο για να τσιμπήσει, μέχρι να επιστρέψεις. Έτσι, μπορείς να του επιτρέπεις να τρώει ό,τι θέλει, χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Ετοίμασε νόστιμα ταπεράκια για το σχολείο!

Το κολατσιό πρέπει να είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Βάλε φαντασία και προσπάθησε να ενθουσιάσεις το παιδάκι σου κάθε φορά που ανοίγει το τάπερ του! Η εμφάνιση φυσικά και μετράει. Ναι, ακόμα και στο φαγητό είναι σημαντικό να δοκιμάσεις να φτιάχνεις πολύχρωμα γεύματα που θα τα τοποθετείς μέσα σε cool lunch boxes, που θα του κινούν την περιέργεια. Απλώς μην καταλήγεις διαρκώς στα ίδια βαρετά σνακ και προτίμησε επιλογές που είναι υγιεινές αλλά και ταυτόχρονα θρεπτικές.

kotoparizaki 3



Για παράδειγμα, το κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ είναι η τέλεια πρόταση για να κάνεις λίγο πιο νόστιμα τα τάπερ που παίρνει μαζί του σχολείο τα παιδάκι σου. Φτιάχνεται από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, με χαμηλά λιπαρά και χωρίς γλουτένη. Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να το εμπιστεύεσαι, για να προετοιμάζεις τα πιο γευστικά γεύματα και σνακ, κάθε στιγμή της ημέρας!

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά γευστικό για να ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα τοστάκια, σάντουιτς και ομελέτες! Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι πρόσφατα απέσπασε το βραβείο Ανώτερης Γεύσης, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi.

Extra Tip: Συνδύασέ το με τα λαχανικά που αγαπάει το παιδάκι σου για να δημιουργήσεις πολύχρωμες γευστικές σαλάτες, που θα το ξετρελάνουν. Πολύ σύντομα, θα καταλάβεις ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να γίνει το παιδάκι σου λιγότερο επιλεκτικό και να σου λέει πάντα «ναι»!

kotoparizaki 4
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved