Τα καλοκαιρινά φρούτα που είναι ωφέλιμα για τα παιδιά

Τα φρούτα ειδικά το καλοκαίρι, είναι το καλύτερο σνακ για τα παιδιά.

Τα καλοκαιρινά φρούτα που είναι ωφέλιμα για τα παιδιά
pexels.com / Jill Wellington

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής των παιδιών πρέπει να είναι τα φρούτα.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι όχι μόνο ενυδατώνουν τον οργανισμό αλλά τον ενισχύουν με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που περιέχουν.

Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα να φάει ένα φρούτο, η περίοδος του καλοκαιριού είναι ίσως η κατάλληλη ευκαιρία για να το καθιερώσετε.

Καρπούζια, πεπόνια, κεράσια, βερίκοκα είναι μόνο μερικά από τα απολαυστικά καλοκαιρινά φρούτα που μπορούν να καταναλώσουν τα παιδιά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Καρπούζι

karpouzi

Ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων. Είναι, μεταξύ άλλων, πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, και νερό, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, όπως η ενδυνάμωση της άμυνας έναντι σε μολύνσεις και ιούς.

Πεπόνι

peponi

Το αντίπαλο δέος του καρπουζιού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και κάλιο και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ οι βιταμίνες Α και C που περιέχει, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βερίκοκα

verikoka1

Από τα γαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α .Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα βερίκοκα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Επειδή η ρετινόλη είναι λιποδιαλυτή και το φρούτο διασπάται εύκολα, τα θρεπτικά συστατικά του αφομοιώνονται από τον οργανισμό.Η καθημερινή κατανάλωση βερίκοκων βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που κατατρέφουν τα κύτταρα και ενοχοποιούνται για καρκίνο.

Κεράσια

kerasia

Τα αγαπημένα των παιδιών έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Β, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και μεταξύ άλλων βοηθούν στην αναιμία και στην πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών, άρα και της τερηδόνας.Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved