Βιταμίνες για τα παιδιά: Τις χρειάζονται (αν ναι πώς θα τις διαλέξετε)

Πώς θα διαλέξετε βιταμίνες για τα παιδιά σας. 

Μαργαρίτα Νικολάου
Βιταμίνες για τα παιδιά: Τις χρειάζονται (αν ναι πώς θα τις διαλέξετε)
Bigstock

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, είναι σημαντικό για αυτά να λαμβάνουν αρκετές βιταμίνες και μέταλλα για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη υγεία τους.

Τα περισσότερα παιδιά λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες θρεπτικών συστατικών από μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, τα παιδιά μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουν με βιταμίνες ή μέταλλα.

Βιταμίνες για παιδιά - Τι να γνωρίζουν οι γονείς

Τα συμπληρώματα βιταμινών ή μετάλλων μπορεί να είναι τοξικά για τα παιδιά όταν λαμβάνονται σε υπερβολικές ποσότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K, οι οποίες αποθηκεύονται στο σωματικό λίπος.

Σε μια μελέτη αναφέρθηκε τοξικότητα βιταμίνης D σε βρέφος που έλαβε υπερβολική ποσότητα του συμπληρώματος αυτού.

Ποιες μπορούν να λάβουν με ευκολία τα παιδιά; Μα φυσικά τις βιταμίνες που μοιάζουν με τα ζελεδάκια. Αυτές μπορούν να καταναλωθούν εύκολα χάρη στη μορφή και τη γεύση τους που θυμίζουν καραμέλα.

Είναι καλύτερο να κρατάτε τις βιταμίνες μακριά από τα μικρά παιδιά και να συζητάτε την κατάλληλη ποσότητα με τον παιδίατρό σας. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να λαμβάνουν μόνα τους βιταμίνες.

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει πάρει πάρα πολύ συμπλήρωμα βιταμινών ή ανόργανων συστατικών, επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας ή ένα κέντρο δηλητηριάσεων.

Πώς διαλέγουμε βιταμίνες για τα παιδιά

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για το παιδί σας.

Συστατικά: Οι βιταμίνες που δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα, χρώματα ζαχαροπλαστιικής και συντηρητικά. Το προϊόν που θα επιλέξετε θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους επιτρεπόμενους κανονισμούς της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Αξιοπιστία: Θα πρέπει να επιλέγετε συμπληρώματα διατροφής από αξιόπιστες εταιρείες.

Δοσολογία: Οι βιταμίνες θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένες για βρέφη ή παιδιά.

Μορφή συμπληρώματος: Πολυβιταμίνες σε διάφορες μορφές, όπως υγρές, μασώμενες, διαλυόμενες ή μαστιχωτές.

με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved