Ρεαλιστικά γεύματα για νήπια και όχι εμπνευσμένα από το Pinterest

Νόστιμα γεύματα που μπορεί να ετοιμάσει κάθε μαμά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ρεαλιστικά γεύματα για νήπια και όχι εμπνευσμένα από το Pinterest
Bigstock

Παραδεχτείτε το. Δεν υπάρχει χρόνος για να ετοιμάσει μια μαμά όλα εκείνα τα απίθανα πιάτα που βλέπει στο Pinterest. Τα περισσότερα παιδιά δεν θα φάνε την κινόα, ούτε το ovenight oatmeal. Για την ακρίβεια, όλα αυτά τα περίεργα και υγιεινά γεύματα τους φαίνονται «μπλιαχ».

Σίγουρα βομβαρδίζεστε καθημερινά με προτάσεις για γεύματα που μόνο ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ή ο Άκης μας μπορεί να ετοιμάσει - διακοσμήσει - στολίσει (πείτε το όπως θέλετε) το πιάτο που θα τοποθετηθεί μπροστά στο νηπιάκι.

Γι΄αυτό και εμείς σήμερα σας δίνουμε ρεαλιστικές προτάσεις γευμάτων που μπορείτε να ετοιμάσετε και να σερβίρετε στα παιδιά σας, χωρίς να κρίνεται η παραμονή σας στο σπίτι του Master Chef ή όχι.

Χούμους

xoumous-apo-fasolia.jpg

Το χούμους είναι νόστιμο και εύκολο να το φτιάξει μια μαμά. Επίσης δεν χρειάζεται μαεστρία για να κόψει αγγουράκια και καροτάκια. Αν πάλι δεν συμπαθεί το παιδί σας τα λαχανικά που αναφέραμε; Μια τραγανή πιτούλα αρκεί.

Στα νήπια αρέσει να βουτούν μέσα σε ντιπάκια.

Mac & Tom

Όπου tom, βάλτε τομάτα. Γιατί να βάλετε σε μια κατσαρόλα τυριά όταν μπορείτε να βάλετε σε ένα τηγανάκι μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση με ένα σκόρδο απλά για άρωμα.

Βάλτε σε μια κούπα κοφτό μακαρονάκι και μερικά τοματίνια. Αν δεν συμπαθούν τις σάλτσες τα παιδιά σας, απλά βάλτε τα τοματίνια μέσα χωρίς να τα μαγειρέψετε.

Αβγά

Βραστά, τηγανιτά, ομελέτα. Υπάρχουν τόσο εύκολες συνταγές για να σερβίρει μια μαμά τα αβγά στο παιδί της.

Βάλτε τα μέσα σε τοστ, σε σάντουιτς, σκέτα ή θυμηθείτε το μελάτο αβγό στο ποτήρι με ψωμί. Και αυτό κάνει.

Σπιτική πίτσα με ψωμί του τοστ ή πίτες

Γιατί να φτιάξετε ζύμη όταν μπορείτε να φτιάξετε πίτσα με ψωμί του τοστ ή πίτες; Δείτε εδώ και εδώ πώς.

Hot Dogs

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα Hot Dogs. Φτιάξτε τα με μαλακά ψωμάκια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια αν πρόκειται να τα απολαύσουν αρκετά μικρά παιδιά.

Σαλάτες

paidi-laxanika.jpg

Και τις σαλάτες λατρεύουν τα παιδιά. Τοματίνια με αγγουράκια. Τριμμένο λάχανο με καρότο. Υπάρχουν τόσες επιλογές. Δοκιμάστε επίσης τα ολόκληρα μαρουλόφυλλα (από την «καρδιά»).

Κοτομπουκιές

Φτιάξτε νόστιμες κοτομπουκιές με φιλέτο κοτόπουλο, τριμμένη παρμεζάνα και φρυγανιά. Αφήστε τα παιδιά σας να βουτήξουν ελεύθερα τις κοτομπουκιές σε μουστάρδα ή κέτσαπ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved