Τι γιορτινό να φάει το μωρό σας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Το πρώτο γιορτινό γεύμα του μωρού σας!

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι γιορτινό να φάει το μωρό σας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Bigstock

Ας το παραδεχτούμε το γιορτινό γεύμα είναι σίγουρα το καλύτερο γεύμα των γιορτών και σίγουρα θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτό και το μωρό σας, ειδικά αν έχει μπει στις στερεές τροφές και ο παιδίατρός σας έχει δώσει το «πράσινο φως».

Αν το παιδί σας λοιπόν έχει αρχίσει τα πρώτα του γεύματα, το πρωτοχρονιάτικο γεύμα για εκείνο δεν θα διαφέρει από τα καθημερινά του γεύματα - υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να μην φάει ζάχαρη ή αλάτι το παιδί σας αν αποφασίσετε να του σερβίρετε κάτι από όλα εκείνα που θα ετοιμάσετε για το γιορτινό τραπέζι.

Πριν προσθέσετε αλάτι, ζάχαρη, βούτυρο, μπαχαρικά ή ο,τιδήποτε άλλο είναι απαγορευτικό για το μωρό σας, κρατήστε μια μικρή μερίδα φαγητού στην άκρη.

Πολτοποιήστε πολύ καλά το φαγητό που προορίζετε για το μωρό σας.

Η γαλοπούλα είναι μια τέλεια πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης έτσι μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέσα στον πουρέ πατάτας ή τον πουρέ λαχανικών του μωρού σας. Αν το παιδί σας μπορεί να τρώει μικρές μπουκίτσες μόνο του, τότε μπορείτε να του δώσετε μικρά κομμάτια ώστε να απολαύσει τη γαλοπούλα μόνο του.

Αποφύγετε τα γλυκά. Ακόμη και ένα μικρό κομμάτι. Μην μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε «Έλα μωρέ ένα μικρό κομμάτι είναι ούτε που θα το καταλάβει».

Το πρώτο πρωτοχρονιάτικο γεύμα του μωρού σας

Ιδέες για να φάει το μικρό σας κάτι γιορτινό:

Κυρίως γεύμα:

  • πουρέ πατάτας
  • πουρέ καρότου
  • πουρέ από λαχανάκια Βρυξελλών
  • γαλοπούλα
  • αν είναι μωρό φτιάξτε μια κρέμα με όλα τα παραπάνω, προσθέτοντας λίγο από το γάλα του για να πολτοποιηθεί καλά, ώστε να μην έχει κομμάτια.

Για γλυκό:

  • πολτοποιήστε γλυκά φρούτα όπως μπανάνα, πορτοκάλι, ροδάκινα, ανανά ή αχλάδια.

Θέλετε να θυμίζει το γλυκό του κάτι από γιορτές; Τότε μπορείτε να βάλετε μια πρέζα κανέλα.

με πληροφορίες από το first1000days.ie

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved