Ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου για τα παιδιά χωρίς ψήσιμο

Φτιάξτε εύκολες μπουκίτσες με φυστικοβούτυρο, χουρμάδες και βρόμη.

Ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου για τα παιδιά χωρίς ψήσιμο
Bigstock

Οι ενεργειακές μπάλες ή μπουκίτσες είναι το ιδανικό σνακ για τα παιδιά καθώς συνδυάζουν θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και καθόλου ζάχαρη.

Επιπλέον, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.

Η σημερινή συνταγή μας περιέχει μόλις τέσσερα υλικά ενώ δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φούρνο καθώς τις συγκεκριμένες μπουκίτσες απλά τις πλάθετε και τις βάζετε στο ψυγείο.

energeiakes-mpoukitses.jpg

Υλικά

  • ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένοι χουρμάδες
  • ½ φλιτζάνι βρόμη
  • ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • σπόροι Chia για γαρνίρισμα

Βρόμη: Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες Β και Ε και μαγνήσιο.

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες οι οποίες ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου, φολικό οξύ και σίδηρο.Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων.

Εκτέλεση

Μουλιάστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό για 5 έως 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν τους βάζετε στο multi μαζί με τη βρόμη και το φυστικοβούτυρο. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά ( όχι να λιώσουν).

Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Γαρνίρετε με σπόρους chia και βάζετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Δεν είναι πανεύκολες;

Πηγή: eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved