Πότε μπορεί το μωρό να φάει γιαούρτι;

Ποιον μήνα να εντάξετε το γιαούρτι στη διατροφή του μωρού;

Πότε μπορεί το μωρό να φάει γιαούρτι;

Τα οφέλη του γιαουρτιού και πότε να τα εντάξετε στη διατροφή του μωρού.

Bigstock

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του μωρού από τον έκτο μήνα κι έπειτα. Το γιαούρτι είναι μία τροφή εξαιρετικά θρεπτική, ωστόσο όταν το εισάγετε στη διατροφή του μωρού είναι σημαντικό πρώτον να κάνετε την σωστή επιλογή και δεύτερον προσέξετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πότε να δώσετε στο μωρό γιαούρτι;

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γιαούρτι πρέπει να εισάγεται στη διατροφή μετά τον ένατο μήνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι το μωρό μπορεί να φάει γιαούρτι αμέσως μόλις ξεκινήσει τις στερεές τροφές. Το ιδανικό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας τον οποίο εμπιστεύεστε και γνωρίζει ακριβώς τη δική σας περίπτωση.

Πώς να εισάγετε το γιαούρτι στη διατροφή του μωρού

Καταρχάς είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες και να αποφύγετε δύο συγκεκριμένα συστατικά:

Το μέλι. Δεν θεωρείται ασφαλές μέχρι και τον 12ο μήνα λόγω του αυξημένου κινδύνου για αλλαντίαση.

Πρόσθετη ζάχαρη. Πολλά γιαούρτια έχουν πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά τα οποία δεν προσφέρουν κανένα όφελος στο μωρό, αντίθετα επιβαρύνουν την υγεία του. Εάν θέλετε να γλυκάνετε τη γεύση του γιαουρτιού δοκιμάστε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα.

Προτείνεται να εισάγεται μία τροφή τη φορά στη διατροφή του μωρού και να περιμένετε τουλάχιστον τρεις μέρες για να τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Σημάδια αλλεργικής αντίδρασης είναι:

  • Εμετός
  • Διάρροια
  • Εξάνθημα
  • Πρήξιμο γύρω από τα χείλη ή τα μάτια

Τα οφέλη του γιαουρτιού για το μωρό

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, καλά λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η πρωτεΐνες βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών και το ασβέστιο συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών. Τα καλά λιπαρ ά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και επιπλέον δίνουν στο μωρό ενέργεια για να κινηθεί, να παίξει, να ανακαλύψει.

Τέλος, τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί και συγκεκριμένα ευεργετικά βακτήρια, που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης. Επίσης, προλαμβάνουν την διάρροια και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα του μωρού.

Η ιδανική μερίδα για μωρά θεωρείται το μισό φλιτζάνι.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved