DIY βρεφικές συνταγές για πουρέ

Αν ψάχνετε συνταγές για εύκολο πουρέ για μωρά, μην ψάχνετε αλλού, τις βρήκατε.

DIY βρεφικές συνταγές για πουρέ
Bigstock

Και ενώ υπάρχουν πολλές συσκευασίες στο εμπόριο με έτοιμους πουρέδες για μωρά, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα νόστιμες συνταγές στο σπίτι, απλά και μόνο έχοντας μερικά λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο σας.

Οι σπιτικοί πουρέδες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, συν να μάθετε να φτιάχνετε υγιεινές τροφές για το μικρό σας.

Πουρές γλυκοπατάτας

Οι πλούσιες σε β-καροτένιο γλυκοπατάτες είναι μια θρεπτική προσθήκη στη διατροφή του μωρού σας. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και μαγγανίου, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του μωρού και περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και κάλιο.

Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης πιο γλυκές σε γεύση από τις λευκές πατάτες και παίρνουν μια αφράτη υφή όταν αναμειγνύονται με μητρικό γάλα ή φόρμουλα.

Δείτε εδώ μια συνταγή

Πουρές καρότου

Το καρότο είναι ένα λαχανικό που λατρεύουν τα μωρά. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ, Β1, Β2, Β6 και C και σε α και γ-καροτίνη που μεταβολίζεται σε βιταμίνη Α. Είναι λοιπόν ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας.

Δείτε εδώ μια συνταγή

Πουρές μήλου

Ο σπιτικός πουρές μήλου είναι γλυκός και γεμάτος με φυτικές ίνες και πλούσιος σε βιταμίνη C. Τα μήλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβει περισσότερες φυτικές ίνες το μωρό σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση τυχόν προβλημάτων με τη δυσκοιλιότητα.

Δείτε εδώ μια συνταγή

Πουρές μπανάνας

Οι μπανάνες είναι η πιο νόστιμη κρέμα που θα φάνε ποτέ τα μωρά σας. Είναι πλούσιες σε κάλιο και δίνουν νοστιμιά και σε άλλα φρούτα που θα αναμείξετε μαζί.

Δείτε εδώ μια συνταγή

Πουρές κολοκύθας

Η κολοκύθα είναι γλυκιά και νόστιμη. Όταν ψήνεται, παίρνει μια βελούδινη υφή και παρέχει στο μωρό σας βιταμίνη Α και κάλιο. Αυτό το λαχανικό βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σας και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την όρασή του.

Δείτε εδώ μια συνταγή

πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved