Πέντε καλοκαιρινά φρούτα που αξίζουν μία θέση στη διατροφή του παιδιού

Καλοκαιρινά φρούτα νόστιμα και θρεπτικά που αγαπούν τα παιδιά.

Πέντε καλοκαιρινά φρούτα που αξίζουν μία θέση στη διατροφή του παιδιού

Tα φρούτα προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση το καλοκαίρι. 

Bigstock

Τα φρούτα είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού από τον έκτο μήνα κι έπειτα που ξεκινά τις στερεές τροφές. Το καλοκαίρι δε, προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τη ζέστη. Εάν αναρωτιέστε ποια είναι καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα για να εντάξετε στη διατροφή του παιδιού, η λίστα με τα πέντε καλύτερα.

Καρπούζι

karpouzi-ofeli.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sahand Babali

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το καρπούζι. Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ηλεκτρολυτών. Απολαύστε το παγωμένο και σίγουρα θα προσφέρει λίγη έξτρα δροσιά στο παιδί τις μέρες με πολλή ζέστη.

Ροδάκινο

Το ροδάκινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτίνη η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, μία βιταμίνη απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Βερίκοκο

Το βερίκοκο είναι νόστιμο και τα παιδιά το λατρεύουν. Είναι καλή πηγή λυκοπενίου, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Είναι ιδανική επιλογή εάν το παιδί σας θέλει κάτι γλυκό και επιπλέον περιέχει βιταμίνες Α, B, C, E και K, σίδηρο και ασβέστιο.

Μάνγκο

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες που ενισχύουν την όραση. Η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση των μικροβιακών λοιμώξεων, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Σταφύλια

Τα σταφύλια είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το νευρικό σύστημα και φυτικών ινών. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, σε βιταμίνη C και κάλιο.

Με πληροφορίες από apollocradle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved