6 εύκολες συνταγές που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά

Καλοκαιρινές συνταγές που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά μόνα τους.

6 εύκολες συνταγές που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά

Κορίτσι βοηθά τη μαμά του να φτιάξει λεμονάδα

Bigstock

Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, αφήστε τα να σας βοηθήσουν στην κουζίνα. Δεν είναι όλες οι συνταγές δύσκολες. Υπάρχουν και εκείνες που έχουν λίγα υλικά, είναι εύκολες και με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μόνα τους και να αισθανθούν σπουδαία.

Μπισκότα βανίλιας βουτηγμένα στη σοκολάτα

sintages-gia-paidia-(1).jpg

Αγοράστε μια συσκευασία μπισκότα βανίλιας και μια κουβερτούρα. Ζητήστε από τα παιδιά σας να βάλουν την κουβερτούρα σε ένα μπολ και έπειτα να το τοποθετήσουν στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά λεπτά.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, ζητήστε τους να βουτήξουν τα μπισκότα αυτά μέσα στην σοκολάτα και να τα ακουμπήσουν στη λαδόκολλα που θα βάλετε εσείς στον πάγκο.

Μόλις παγώσει η σοκολάτα η λιχουδιά είναι έτοιμη προς κατανάλωση.

Πίτσα με λαχανικά

Ακόμη μια εύκολη συνταγή είναι τούτη εδώ. Αγοράστε μια συσκευασία τορτίγιες και έπειτα ζητήστε από τα μικρά σας να διαλέξουν τα λαχανικά που θα βάλετε επάνω στην πίτσα σας.

Κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές είναι ιδανικές. Το ίδιο και τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια. Αφού βοηθήσετε τα μικρά σας να πλύνουν τα λαχανικά τους και να τα κόψουν με το μαχαίρι σε μικρά κυβάκια, ζητήστε τους να τα τοποθετήσουν επάνω στις τοργίγιες που θα έχετε τοποθετήσει μέσα στο ταψί.

Τέλος, αφού πασπαλίσουν με τριμμένη μοτσαρέλα ή φέτα, βοηθήστε τα να βάλουν το ταψί με τις πίτσες τους στον φούρνο.

Φρουτοσαλάτα με αβοκάντο

Μια νόστιμη και δροσερή συνταγή - ειδικά για τις μέρες με καύσωνα- είναι η φρουτοσαλάτα. Πλύνετε και καθαρίστε μαζί με τα παιδιά σας τα φρούτα. Μούρα, ροδάκινα, κεράσια, φράουλες.

Κόψτε σε κομμάτια και προσθέστε αβοκάντο, καβουρδισμένα αμύγδαλα (φιλέ) και λίγο μέλι.

Σουβλάκια με διάφορα υλικά

Μια εύκολη καλοκαιρινή συνταγή που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά είναι αυτά τα mini σουβλάκια.

Δώστε μικρά ξυλάκια στα παιδιά σας και υλικά κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ελιές, αλλαντικά, τυριά, τοματίνια, αγγούρια, καρότα, ψωμί του τοστ είναι μερικά από όλα εκείνα τα υλικά που μπορείτε να βάλετε σε ένα πιάτο και να ζητήσετε από τα μικρά σας να τα περάσουν μέσα στα ξυλάκια.

Καλοκαιρινά θαλασσινά μπισκότα

Ακόμη μια εύκολη συνταγή. Δείτε εδώ τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής των μπισκότων. Αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν καλα, φτιάξτε royal icying. Τι είναι αυτό; Δείτε εδώ τη συνταγή για να μην την ψάχνετε.

Χρωματίστε το royal icying με μπλε χρώμα και ζητήστε από τα παιδιά σας να βάλουν γλάσο με ένα κουτάλι πάνω από τα μπισκότα. Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε με κράκερ που μοιάζουν με ψαράκια ή λευκή τρούφα.

Λεμονάδα στο λεπτό

Τα μικρά σας σίγουρα θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Ζητήστε τους να γεμίσουν με παγάκια μια κανάτα. Έπειτα να στύψουν 2-3 λεμόνια και να ρίξουν το χυμό μέσα σε αυτή.

Συμπληρώστε με νερό και μερικές σταγόνες στέβια (κάντε το όσο γλυκό θέλετε εσείς, δοκιμάζοντας). Ανακατέψτε καλά και απολαύστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved