Πότε μπορεί το μωρό να φάει καρπούζι;

Τα οφέλη του καρπουζιού και οι τρόποι σερβιρίσματος.

Πότε μπορεί το μωρό να φάει καρπούζι;

Το καρπούζι είναι νόστιμο, ζουμερό και πολύ θρεπτικό.

Bigstock

Τι καρπούζι είναι γευστικό, δροσιστικό, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό και θεωρείται ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα του καλοκαιριού.

Καρπούζι στη βρεφική διατροφή

Όταν εισάγετε τις στερεές τροφές στα μωρά είναι σημαντικό να περιμένετε μέχρι το μωρό να είναι σε θέση να διαχειριστεί τις διαφορετικές και ιδιαίτερες υφές. Η κατάλληλη ηλικία για να εντάξετε τις στερεές τροφές εξαρτάται από το παιδί και τα χαρακτηριστικά της ίδιας της τροφής. Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο; Εάν το μωρό έχει βγάλει τα πρώτα του δόντια, ή ένα είσαι σε θέση να μασήσει το φαγητό του πριν το καταπιεί.

Το καρπούζι είναι ασφαλές για το μωρό ήδη από τον πρώτο χρόνο ζωής του, ωστόσο είναι σημαντικό να του το σερβίρετε με τον κατάλληλο τρόπο.

Πώς να σερβίρετε το καρπούζι στο μωρό

Το καρπούζι έχει μαλακή και υδαρή υφή. Το μωρό μπορεί εύκολα να το δαγκώσει και να το καταπιεί ωστόσο θα πρέπει να του το κόψετε σε μικρά κομμάτια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει όλα τα κουκούτσια.

Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να πολτοποιήσετε το καρπούζι και να το δώσετε στο μωρό σε μορφή πουρέ ή χυμού.

Και εάν το μωρό έχει αλλεργία;

Κάθε φορά που εισάγεται μία νέα τροφή στην διατροφή του μωρού, είναι σημαντικό να παρατηρείτε εάν το μωρό παρουσιάσει συμπτώματα αλλεργίας, για αυτό και οι ειδικοί προτείνουν να εισάγεται μία νέα τροφή τη φορά.

Συμπτώματα αλλεργίας που πρέπει να γνωρίζετε είναι τα παρακάτω:

Οφέλη του καρπουζιού στη διατροφή του παιδιού

Το καρπούζι πέρα από νόστιμο είναι και πολύ θρεπτικό. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C και E, ενώ παράλληλα περιέχει σίδηρο και ασβέστιο.

Έρευνες δείχνουν ότι τα οφέλη της κατανάλωσής του για τα παιδιά, είναι περισσότερα από ένα. Πιο συγκεκριμένα, το καρπούζι:

  • μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος
  • συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα
  • κρατά τα παιδιά ενυδατωμένα
  • κάνει καλό στο δέρμα

Με πληροφορίες από healthline.com, momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved