Ακτινίδιο: Οφέλη και συνταγές για παιδιά

Ακτινίδιο: Γιατί πρέπει να το τρώνε και τα παιδιά

Ακτινίδιο: Οφέλη και συνταγές για παιδιά

Ακτινίδιο: Γιατί πρέπει να το τρώνε και τα παιδιά

Bigstock

Το να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι προτεραιότητα για όλους τους γονείς, παρόλο που δεν είναι εύκολο. Ωστόσο παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για τα ακτινίδια και πώς θα τα εντάξετε στη διατροφή των παιδιών σας.

Ακτινίδια - Οφέλη για τα παιδιά

Πλούσιο σε βιταμίνη C το ακτινίδιο είναι ιδανικό για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σας. Είναι τέλειο για να δώσει λίγη ενέργεια και είναι επίσης γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες (ιδανικό για τα παιδιά που έχουν δυσκοιλιότητα), κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνες Ε και Β. Θέλετε και άλλους λόγους για να πεισθείτε ότι τα ακτινίδια θα πρέπει να έχουν μια θέση στη διατροφή των παιδιών σας;

Tips για να καταναλώσουν τα παιδιά τα ακτινίδια

Μήπως τα παιδιά σου εκφράζουν αηδία κάθε φορά που βλέπουν μπροστά τους αυτά τα χνουδωτά φρούτα; Δεν θέλει τρόπο, θέλει κόπο και αρκετή φαντασία για να μάθετε στα παιδιά σας να τρώνε τα ακτινίδια. Μπορείτε για παράδειγμα να διακοσμήσετε τα πιάτα τους (δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα παγώνι) ή να φτιάξετε ένα ουράνιο τόξο σε συνδυασμό με άλλα φρούτα. Μην ξεχάστε να ζητήσετε τη βοήθειά τους, ώστε να φτιάξετε τη λαχταριστή τους φρουτοσαλάτα. Σίγουρα θα ενθουσιαστούν και θα λατρέψουν την όλη διαδικασία. Να είστε βέβαιοι ότι μέρα με τη μέρα τα παιδιά θα μάθουν να τρώνε τα ακτινίδια και θα τους γίνει συνήθεια.

Συνταγές με ακτινίδιο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Είτε για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή βραδινό υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές για να απολαύσετε αυτό το πράσινο και αρκετά παρεξηγημένο φρούτο.

Παγωτό ακτινίδιο

Παγωτό ακτινίδιο για παιδιά

Bigstock

Υλικά:

  • 240 γραμμάρια καθαρισμένα ακτινίδια
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 ml νερό

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα ακτινίδια, μαζί με τη ζάχαρη. Πολτοποιήστε καλά.
  2. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και συμπληρώστε το νερό.
  3. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στην κατάψυξη, σκεπάζοντας το μπολ.
  4. Μετά από 2 ώρες βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα πρες πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ, ανακατέψτε το παγωτό σας.
  5. Βάλτε ξανά στην κατάψυξη.
  6. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές.
  7. Μετά το παγωτό σας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

extra tip: Αν δεν θέλετε να βάλετε νερό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Κομπόστα με ακτινίδια, μπανάνες και μήλα

Κομπόστα ακτινίδιο για παιδιά

Bigstock

Υλικά:

  • 2 ακτινίδια
  • 2 μήλα
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.τ.σ. μέλι
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια

Πώς θα τη φτιάξετε:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα φρούτα, που πρώτα θα έχετε κόψει σε κομμάτια.
  2. Ρίξτε τη βανίλια και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά.
  3. Με ένα ραβδομπλέντερ μπορείτε να πολτοποιήσετε ή να αφήσετε τα φρούτα ολόκληρα.
  4. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.

Muffin με ακτινίδια

muffin-me-aktinidia.jpg

Muffin με ακτινίδια

Bigstock

Υλικά:

  • 4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.γ. baking powder
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 2 αυγά απαλά χτυπημένα
  • 2 κούπες γάλα της επιλογής σας
  • 2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βάλτε τα χαρτάκια ψησίματος στο ταψί για maffin.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το baking power σε ένα μπολ.
  3. Χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
  4. Αργά ρίξτε τα υλικά από το μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε τα ακτινίδια.
  5. Γεμίστε τα χαρτάκια ψησίματος.
  6. Ψήστε για 25 λεπτά περίπου. Τα muffins θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν η οδοντογλυφίδα που θα βάλετε μέσα σε ένα muffin βγαίνει καθαρή.
  7. Αφήστε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

με πληροφορίες από oscar.kiwi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved