Οι τροφές που βοηθούν τα παιδιά όταν διαβάζουν

Για ένα αποδοτικό διάβασμα εντάξτε στη διατροφή των παιδιών αυτές τις τροφές.

Οι τροφές που βοηθούν τα παιδιά όταν διαβάζουν

Κορίτσια δεν έχουν διάθεση για διάβασμα.

Bigstock

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη συγκέντρωση και στο διάβασμα των παιδιών.

Ειδικά αυτή τη περίοδο που οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις και τα μικρότερα παιδιά δυσκολεύονται να (ξανα) μπουν σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές του Πάσχα, κάθε τι που μπορεί να βοηθήσει το διάβασμα είναι …σωτήριο.

Ξεκινήστε λοιπόν από τη διατροφή των παιδιών η οποία πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ( παρά τις αντιρρήσεις τους).

Τροφές που είναι καλές για μελέτη

Ορισμένες τροφές έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο ευεργετικές από κάποιες άλλες, όσον αφορά τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Ας δούμε πέντε από αυτές:

karidia.jpg

Καρύδια

Το υψηλό ποσοστό σε λιπαρά οξέα, φώσφορο και ωμέγα 3 που έχουν τα καρύδια, διεγείρουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και παράλληλα βοηθούν στη διατήρηση της μνήμης.

Επίσης

  • Τα καρύδια περιέχουν μαγνήσιο και φυτικές ίνες, που ρυθμίζουν το σάκχαρο και τη ροή του αίματος.
  • Διαθέτουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και κρατούν το μυαλό νέο.
  • Τα καρύδια μεγιστοποιούν τις γνωστικές λειτουργίες, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3.
  • Διεγείρουν επίσης την παραγωγή σεροτονίνης, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά φυσικά δυναμωτικά.
mpanana.jpg

Μπανάνα

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταναλώνει το 20% της ενέργειας που παράγει το σώμα και είναι σημαντικό να ανακτήσει αυτή την ενέργεια .

Οι μπανάνες παρέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και C. Αλλά, το πιο σημαντικό, προσφέρουν κάλιο και τυροσίνη . Αυτά τα συστατικά διεγείρουν, μεταξύ άλλων, την παραγωγή νευροδιαβιβαστών που είναι απαραίτητοι για τις γνωστικές διαδικασίες.

spitiki-maska-malliwn-me-avokanto.jpg

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο συμβάλλουν άμεσα στη μελέτη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα 3, μεταξύ άλλων. Τα ωμέγα 3 είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που ενισχύει την υγιή νευρολογική λειτουργία.

Η κατανάλωση αβοκάντο το βράδυ πριν από τις εξετάσεις βοηθά στην απομνημόνευση. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και C, κάλιο και μαγνήσιο.

lekes-apo-sokolata.jpg

Μαύρη σοκολάτα

Μια άλλη πηγή φυσικής ενέργειας που βοηθά στο διάβασμα και σε άλλες πνευματικές εργασίες είναι η σοκολάτα. Ωστόσο, για να αποφύγετε την υπερβολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη , γάλα και λιπαρά που κάνει την πέψη πιο δύσκολη, είναι καλύτερο να επιλέξετε μαύρη σοκολάτα.

Μια μικρή ράβδος μαύρης σοκολάτας πριν ή κατά τη μελέτη θα κάνει τη συγκέντρωση πολύ πιο εύκολη. Ακριβώς όπως τα καρύδια και οι μπανάνες, η σοκολάτα διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών. Εκτός από τη βοήθεια στη νευρική ανάπτυξη, οι ενδορφίνες ενεργοποιούν τα κέντρα της εγρήγορσης και της καλής διάθεσης στον εγκέφαλο.

mila-kai-apoleia-varous1.jpg

Τα μήλα καταπολεμούν την έντονη μυρωδιά του σκόρδου

Μήλα

Τα μήλα είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα, με οφέλη επιστημονικά αποδεδειγμένα. Δίνει 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, καλύπτει 6% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο και 5% σε βιταμίνη Κ και 2 - 4% των αναγκών σε μαγγάνιο, χαλκό και βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6.

H κατανάλωσή τους βοηθά στην διατήρηση ηρεμίας και παράλληλα ενισχύει τη μνήμη.

Να θυμάστε ότι καλό είναι να αποφεύγετε στη διατροφή των παιδιών τους υδατάνθρακες και τα λίπη ενώ θα πρέπει να πίνουν άφθονο νερό.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved