Διατροφή των παιδιών μετά το Πάσχα - Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση γλυκών

Τι να κάνετε για να περιορίσετε την κατανάλωση γλυκών, αλμυρών σνακ και αναψυκτικών.

Διατροφή των παιδιών μετά το Πάσχα - Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση γλυκών

Αγοράκι απολαμβάνει ένα σοκολατένιο αυγό.

Bigstock

Είθισται τις ημέρες του Πάσχα να το παρακάνουμε όλοι με το φαγητό αλλά και τα γλυκά (τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, παγωτά) που είναι άφθονα σε κάθε σπίτι.

Τα παιδιά έχουν ένα ακόμα λόγο να ξεφεύγουν διατροφικά καθώς έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο και με εξαίρεση όσα βρίσκονται ακόμα σε χωριό ή νησί, τα περισσότερα παραμένουν αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι, τσιμπολογώντας ό,τι σνακ –γλυκό ή αλμυρό – έχει μείνει από το Πάσχα.

Πώς θα μειώσει το παιδί την κατανάλωση γλυκών

Το γεγονός ότι έχουν περισσέψει σοκολατένια αυγά, κουλουράκια και τσουρέκια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλωθούν ή να τρώει το παιδί καθημερινά κάτι απ΄όλα αυτά.

pasxalines-sokolatenies-vomves.jpg

Πασχαλινές βόμβες ζεστής σοκολάτας

Bigstock

Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας μια αλλαγή στην διατροφή του παιδιού:

  • Εντάξτε στη διατροφή του φρούτα ως απογευματινό και αρκετές σαλάτες με τα γεύματά του.
  • Η κατανάλωση υγιεινών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει να κρατηθεί το παιδί χορτάτο, έτσι δεν θα έχει στο μυαλό του συνεχώς τη σοκολάτα (τουλάχιστον όχι τόσο πολύ!).
  • Αν είστε το πρωί στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά pancakes με βρόμη, να λιώσετε μέρος του σοκολατένιου αυγού και να τα περιχύσετε.Έτσι, θα ικανοποιήσετε τη λαχτάρα για ζάχαρη ελέγχοντας ωστόσο την ποσότητα.
  • Μην έχετε εκτεθειμένα όλα τα γλυκά στο τραπέζι. Συχνά το παιδί μπορεί να φάει ένα κουλούρι ή τσουρέκι όχι γιατί πεινάει αλλά γιατί το βλέπει.
  • Είναι σημαντικό να πίνει το παιδί αρκετά υγρά όχι μόνο για να ενυδατώνεται αλλά και για να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τη διατροφή με πολλά λιπαρά των τελευταίων ημερών.
  • Παρακινείστε το παιδί να βγει έξω. Αν δεν είναι εύκολο να παίξει με τους φίλους του σε παιδική χαρά, σε πάρκο ή να κάνει ποδήλατο, βγείτε παρέα για περπάτημα. Η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική καθώς βελτιώσει τη διάθεση και αποσπά το μυαλό από το φαγητό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved