Πετάει το μικρό σας φαγητό στο πάτωμα; Πώς θα το σταματήσετε

Πότε θα σταματήσει το μωρό να πετάει το φαγητό κάτω;

Πετάει το μικρό σας φαγητό στο πάτωμα; Πώς θα το σταματήσετε
Bigstock

Η ρίψη φαγητού είναι μια κοινή ανησυχία, ειδικά για τα νήπια. Το πώς όμως θα αντιδράσει ένας γονιός τη στιγμή που το παιδί θα ρίξει το φαγητό του στο πάτωμα ή επάνω στο καρεκλάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν το παιδί σας πετάει φαγητό, δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτές τις τέσσερις συμβουλές.

Κατανοήστε ότι το μωρό σας ακόμη μαθαίνει

Κατανοήστε ότι το μωρό σας εξακολουθεί να μαθαίνει τη γλώσσα και καθώς προσπαθεί να αναπτύξει τις λεκτικές του δεξιότητες, θα κάνει πολλά λάθη στην επικοινωνία των επιθυμιών και των αναγκών του. Η απάντησή σας και η στάση σας είναι εκείνη που θα το βοηθήσει να μάθει τι επικοινωνούν οι πράξεις και τα λόγια του.

Σταματήστε ό,τι κάνετε

Κάντε μια παύση όταν το μικρό σας πετάει φαγητό. Μην το μαζέψετε αμέσως. Συνδεθείτε μαζί του μέσα από τις λέξεις λέγοντάς του για παράδειγμα «Ουπς, πάει το φαγητό σου τώρα».

Περιμένετε να επικοινωνήσει μαζί σας

Περιμένετε να επικοινωνήσει ότι θέλει το φαγητό του πίσω. Μην το σηκώσετε απλά. Περιμένετε να γρυλίσει, να γκρινιάξει, να αλληλεπιδράσει με κάποιο τρόπο. Στη συνέχεια, πείτε κάτι σαν: «Ααα, θες περισσότερο;» Μετά από αυτό, επιστρέψτε το φαγητό στο δίσκο και τοποθετήστε το εκ νέου μπροστά του.

Αφήστε τα να σας βοηθήσουν

Τα παιδιά από 9 μηνών και μετά, θέλουν να βάζουν πράγματα μέσα σε μπολ. Έτσι αν το μικρό σας ρίξει το φαγητό του κάτω ή το σκορπίσει, δώστε του ένα μπολ και παρακινήστε το να μαζέψει το φαγητό, βάζοντάς το μόνο του μέσα στο μπολ. Με αυτόν τον τρόπο το βοηθάτε να διοχετεύσει την ενέργειά του σε κάτι πιο παραγωγικό.

Να θυμάστε: Η επικοινωνίας θέλει χρόνο. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές όλα τα παραπάνω μέχρι να καταλάβει το παιδί σας ότι δεν πρέπει να πετά το φαγητό του στο πάτωμα.

πηγή: Instagram @solidstarts

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved